Un avocat a stârnit revoltă, după ce a anunțat intenția de a lansa prima mașinărie de eutanasiere din lume. Dispozitivul ar putea fi lansat anul viitor.

Philip Nitschke, în vârstă de 70 de ani, susține că mașina va ajuta oamenii să se sinucidă în doar cinci minute, potrivit Daily Star.

Medicul australian – numit și „doctorul Moarte” – speră că mașina, numită Sacro, să fie disponibilă pe scară largă anul viitor.

Mașina constă dintr-o imprimantă 3D refolosibilă, care conține canistre de nitrogen lichid și o capsulă detașabilă, care ține locul unui sicriu biodegradabil.

Persoanele care vor să folosească mașinăria vor fi suspuși unui test psihologic online. Dacă sunt acceptați, vor obține un cod de acces de patru cifre.

Când o persoană se află înăuntru, poate să pornească mașina prin apăsarea unui buton sau vocal, în cazul pacienților care sunt paralizați.
Aceasta comandă va determina capsula să se umple cu nitrogen lichid. Pe măsură ce nivelul nitrogenului va crește, iar oxigenul va scădea, persoana din capsulă își va pierde conștiința gradual și va putea trecepe lumea cealaltă în liniște, fără niciun fel de durere, spune Nitschke, doctorul care a stârnit atât de multe controverse cu invenția sa.

Sursa:evz.ro

Nu rata promotiile! VEZI ULTIMELE OFERTE DE LA eMAG! Click aici!

Loading...