Documente importante privind protestul din 10 august, declasificate. SURSE: Liviu Dragnea ştia scenariul diversiunilor cu câteva zile înainte de manifestaţie

Aproape toate documentele Ministerului Afacerilor Interne legate de protestul din 10 august au fost declasificate! Printre acestea se numără şi raportul referitor la intervenţia forţelor de ordine pentru reprimarea protestului de amploare, din vara trecută. Mai mult decât atât, potrivit unor surse din Ministerul de Interne, Liviu Dragnea s-ar fi aflat în posesia scenariul diversiunilor făcute de Jandarmerie, în Piaţa Victoriei, cu câteva zile înainte, scrie revista 22.

Anul trecut, Parchetul a solicitat declasificarea raportului care priveşte desfășurarea evenimentelor de la protestul Diasporei din 10 august. Cu patru zile, înainte de manisfestaţii, Liviu Dragnea ar fi avut scenariul diversiunilor, spun surse din MAI. Mai mult decât atât, un exemplar ar fi ajuns și la o televiziune afiliată PSD, conform unor surse din Jandarmerie. Un angajat al SPP, apropiat de Liviu Dragnea, ar fi ținut legătura cu toate entitățile implicate, iar acesta a fost numit ulterior secretar de stat.În septembrie 2018, liderul PSD a fost audiat la Parchetul General, la Secția Militară, în dosarul violențelor din 10 august. Liviu Dragnea a declarat în repetate rânduri că nu are nicio legătură cu evenimentele, iar din acest motiv audierea lui a fost surpriză pentru mulţi.

Totuși, președintele Camerei Deputaților a sustinut public ca pe 10 august a avut loc o „lovitura de stat pusă la cale de preşedintele Klaus Iohannis” și că „protestele au fost finanţate din străinătate”.

Cu doar câteva ore înainte de audierea lui Liviu Dragnea, reprezentanţi ai Inspectiei Judiciare au descins la Sectia Militară din Parchetul General pentru a solicita accesul la „Dosarul 10 august”.”Inspectorii judiciari s-au deplasat la Secţia parchetelor militare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea soluţionării lucrărilor de inspecţie având ca obiect activitatea sau conduita procurorilor militari care au demarat cercetările în cauza penală vizând incidentele din 10 august 2018. Conducerea PÎCCJ a fost anunţată cu o zi înainte cu privire la aceasta deplasare şi nu a formulat nicio obiecţie”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de către Inspecţia Judiciară.

Lucian Netejoru, şeful Inspecţiei Judiciare, ar fi putut afla de la Liviu Dragnea despre faptul că acesta e chemat la audieri a doua zi, pentru că a fost citit conform legii. Imediat, inspectorii ar fi trebuit să anunțe Parchetul General că a doua zi se vor prezenta şi ei acolo, aşa cum susţin reprezentantii acestei instituţii, în comunicatul de presă.

Ciudat este faptul că Inspecţia Judiciară recunoaşte în acelaşi comunicat că a început anchetarea unor „procurori care au demarat cercetările în cauza penală vizând incidentele din 10 august 2018”.

Loading...