DOLIU în lumea muzicii! Chitaristul unei TRUPE CELEBRE a murit


Danny Kirwan, chitarist care a cântat pe cinci albume al trupei britanice Fleetwood Mac în anii 1960, a murit la vârsta de 68 de ani, potrivit Variety, scrie news.ro.

Mick Fleetwood, care l-a cooptat pe Kirwan în Fleetwood Mac, pe când avea doar 18 ani, a confirmat moartea sa sâmbătă, aducându-i un tribut pe pagina de Facebook a grupului. Cauza morţii nu a fost anunţată.

„Astăzi este o zi tristă din cauza veştii că Danny Kirwan a murit la Londra. Danny a fost o forţă uriaşă la începutul carierei noastre. Dragostea lui pentru blues l-a adus alături de Fleetwood Mac în 1968, care a fost casa lui muzicală pentru mulţi ani”, a scris Fleetwood.

„Adevărata moştenire a lui, în mintea mea, va trăi prin muzica pe care a scris-o şi cântat-o atât de frumos şi care stă la baza înfiinţării Fleetwood Mac… Mulţumesc, Danny Kirwan. Ne vei lipsi!”.
n 1968, la vârsta de 17 ani, Kirwan – care s-a născut în sudul Londrei şi care a arătat calităţi formidabile în trio-ul Boilerhouse – s-a alăturat grupului original Fleetwood, chitariştilor Peter Green, Jeremy Spencer şi basistului John McVie.

Kirwan s-a alăturat Fleetwood Mac pe următoarele albume lansate în 1968 „Mr. Wonderful” – prima sa apariţie cu trupa a fost single-ul „Albatros” – şi a înregistrat cinci albume, fiind prezent ca solist şi chitarist: „Then Play On” (1969), „Blues Jam at Chess” (1969), „Kiln House” (1970), „Future Games” (1971) şi „Bare Trees” (1972).

Loading...