DOLIU în lumea muzicii! Un CELEBRU chitarist a murit

Otis Rush, chitarist şi cântăreţ de blues, a cărui influenţă a fost resimţită mai ales în genul rock’n’roll, a decedat sâmbătă la vârsta de 83 de ani, relatează AFP care citează un anunţ publicat de soţia muzicianului, scrie Agerpres.

”Rush, unul dintre cei mai importanţi actori de pe scena Chicago blues, a murit ca urmare a complicaţiilor asociate unui atac cerebral suferit în 2003″, a scris ea pe site-ul artistului.

Otis Rush a fost un chitarist influenţat de muzica jazz, se precizează pe site-ul său.

Originar din Mississippi, el s-a mutat în tinereţe în Chicago unde a devenit unul dintre marile nume ale scenei acestui gen de blues, mai electric şi mai plin de viaţă, alături de artişti celebri precum Muddy Waters.
Mai multe nume sonore ale rock-ului, precum Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan şi Led Zeppelin, s-au inspirat din muzica sa. De asemenea, britanicii de la Led Zeppelin au realizat un cover al piesei lui Otis Rush ”I Can’t Quit You Baby”.

Revista de referinţă Rolling Stone l-a plasat pe Otis Rush pe locul 53 în clasamentul celor 100 cei mai importanţi chitarişti din istorie.

Loading...