Azi se împlinesc fix trei ani de la tragedia aviatică din Apuseni, iar Parchetul General nu dă niciun semn că ancheta ar putea să se finalizeze în curând. Cât despre vreo punere sub acuzare, nici vorbă! Aşa cum aţi citit deja, în exclusivitate pe ziarulring.ro, familia Aurei Ion, tânăra studentă care a murit cu zile în urma catastrofei aviatice din ianuarie 2014, a trimis către presă, inclusiv către redacţia noastră, un comunicat de presă cu acuze extrem de grave la adresa procurorului general al României.

„Se modifică probe”, se „încalcă drepturile procesuale”, „ordonanţe ruşinoase pentru nivelul Parchetului Înaltei Curţi”, „ruşinos şi de neacceptat”, „destul aţi cosmetizat dosarul acesta”. Sunt cuvinte şi sintagme tari, extrem de dure, venite, ce-i drept, din partea unei familii greu încercate, dar, de care ne delimităm, lăsându-le totuşi să ajungă la ochii şi urechile procurorului general al României şi ale opiniei publice. Poate doar aşa se vor mişca lucrurile cât de cât în dosarul celei mai mari tragedii aviatice din ultima vreme.

„Destul aţi cosmetizat dosarul acesta!”

Trimis prin intermediul casei de avocatură Beleca Lawyers, comunicatul familei Ion este redactat sub forma unui articol de presă. Vi-l prezentăm în continuare, integral, păstrând inclusiv frazarea şi intertitlurile celor care ni l-au trimis la redacţie, dându-i acordul de a fi publicat.

„Avocaţii familiei (n.r. – familia Ion) acuză nereguli într-o scrisoare deschisă. Adresată procurorului general, prin care se sintetizează, decent, procedura nelegală din această anchetă.

O anchetă care încalcă drepturile părţilor

Se modifică probe! Ni se încalcă drepturile procesuale! Deşi avem ordonanţe prin care ne este permis accesul la toate probele şi la toate actele de procedură (ordonanţe emise de procurori care astăzi nu mai sunt pe funcţii), procurorii de caz ne dau probe trunchiate şi ne spun să ne mulţumim cu ele, ne comunică cu întârziere cererile formulate în cadrul anchetei, astfel încât să ne îngenuncheze accesul în cauză, şi emit ordonanţe ruşinoase pentru nivelul Parchetului Înaltei Curţi.

Reacţia procurorului general, domnul Augustin Lazăr

Cauza accidentului aviatic din munţii Apuseni nu prezintă atâta importanţă încât să reprezinte un subiect de audienţă, pe agenda procurorului general – este mesajul transmis avocaţilor noştri de către domnul Augustin Lazăr, prin unul din consilierii săi. Ruşinos şi de neacceptat! Vi s-a semnalat abuzul într-o anchetă! Este lipsit de importnaţă?! O cauză instrumentată de cel mai înalt Parchet, lipsită de importanţă?! Cum, domnule procuror general? Doar cauza a fost preluată de Parchetul Înaltei Curţi pentru că sunt anchetaţi demnitari implicaţi în operaţiunea de localizare şi salvare. Dacă ar fi fost anchetaţi oameni de rând, fără funcţii publice, probabil ar fi prtezentat mai multă importanţă, dar fiind vorba de oamenii sistemului, atunci vă este mai greu! Şi pentru că tot aminteam de acţiunea de localizare şi salvare, operaţiune total eşuată, pe fondul lipsei de coordonare a instituţiilor, aşteptăm să vedem că dispuneţi începerea urmăririi penale faţă de persoanele răspunzătoare, căci, în lipsa expertizei SAR pe care v-am solicitat-o şi pe care ne-aţi respins-o, nu vedem ce alte impedimente ar mai fi şi care vă reţin să începeţi urmărirea penală faţă de aceste persoane răspunzătoare pentru moartea Aurei. Ce urmează?! Poate, în final, veţi constata că nu aveţi nici competenţă să anchetaţi şi, atunci, mai bine, lăsaţi-i pe alţii să ancheteze că destul aţi cosmetizat dosarul acesta!”. Semnează „Familia Ion”.

VEZI SI: TRAIM IN ROMANIA SI TOTUL ESTE POSIBIL: Condamnat pentru OMOR dar a ajuns sa primeasca BANI de la stat

Când va începe urmărirea penală faţă de persoanele răspunzătoare pentru moartea Aurei?

Aşadar, îndurerata familie Ion aşteaptă cu sufletul la gură să se înceapă odată „urmărirea penală faţă de persoanele răspunzătoare (n.r. – inclusiv demnitari) pentru moartea Aurei”. Când se va întâmpla acest lucru, dacă se va întâmpla, aşteptăm şi noi spre a face public acest lucru. Promitem însă că, de acum încolo, vom urmări îndeaproape şi mult mai atent mersul acestei anchete și vom face tot ce este posibil ca și alți jurnaliști de bună-credință să facă acest lucru. Și asta tocmai pentru că, așa cu spune doamna Mariana Ciucă, sora Aurei Ion, (şi) în acest caz, trebuie să existe „un curs normal al anchetei”. Cere(m) prea mult?

Sursa

Nu rata promotiile! VEZI ULTIMELE OFERTE DE LA eMAG! Click aici!

Loading...