DOSARUL unei CRIME NEELUCIDATE. Crima terifianta de la CIOLPANI cu AUTOR NECUNOSCUT. Un copil de 11 ani a fost VIOLAT si OMORAT in urma cu 14 ani


Va prezentam astazi cazul unei crime terifiante, care a ramas cu autor necunoscut. Desi in urma cu 14 moartea crunta a unui baietel parea un caz usor, anchetatorii s-au impotmolit repede. Asta desi existau probe ADN ale criminalului si un cerc de suspecti.

Investigatorul Stirilor Kanal D Stefan Stroe a facut propria ancheta si a ajuns la o concluzie despre ce s-a intamplat de fapt in locul in care a fost gasita victima. Va avertizam ca urmeaza informatii si imagini care va pot afecta emotional.

Pe 2 februarie 2004 aici a fost gasit trupul micutului Ion Gabriel Dragomirescu. Acesta a fost gasit pe marginea drumului, avea hainele sfasiate, multiple rani. Si se pare ca fusese si violat.

Criminalist Dorin Dumitran: in dimineata aceea aveam 3 cm de zapada…Sunt importante aceste aspecte meteo, copilul este din punctul meu de vedere lasat in acest loc, dezbracat aproape complet.
Crima de o violenta inimaginabila asupra unui baietel de 11 ani, a ramas si astazi, dupa 14 ani- o crima cu autor necunoscut. Semnele de intrebare sunt insa la fel de actuale.

Procuror Eduard Popoiu: in prima faza in acel an au fost efectuate numeroase investigatii si sa stabilit ca ultimul moment in care victima fusese vazuta in viata a fost cu doua zile de la gasirea cadavrului in zona Unirii din Capitala.

Abia dupa 3 zile a fost gasit trupul neinsufletit al copilului la marginea padurii Ciolpani de catre un localnic.

-Chiar un prieten de al meu la gasit. El venea de acolo si eu veneam de aici, ma duceam la lemne. El la gasit, zicea ca era dezbracat.

Am gasit un martor care a fost in acea dimineata aici. Chiar prietenul dansului la gasit pe copil. Aici a venit foarte multa lume. politistii nu au stiut ce sa faca in prima faza si au distrus tot campul de probe de la locul faptei.

Primii la fata locului au fost politstii de la rutiera. Au crezut ca este vorba despre un accident de circulatie. Abia apoi au venit criminalistii, dar campul de probe era deja compromis.

Dupa 14 ani am refacut filmul ultimelor ore din viata baietelului.

Stefan Stroe impreuna cu profiler-ul IGPR, Dorin Dumitran au reconstituit cei 200 de metri pe care victima i-a parcurs taras, in agonie.

Dorin Dumitran: Deci, cu exactitate acesta este locul in care copilul este lasat..Da. Va parcurge drumul acesta si nu a luat o pe sosea pentru ca era buimacit de lovituri, vom urma traseul pe care au fost gasite doua tipuri de urme , o urma plantara , adica piciorul drept descult.

Socantele detalii impresioneaza si astazi.

Dorin Dumitran: cu acele politramatisme copilul a reusit sa mearga pe picioarele lui de acolo de unde am plecat pana in locul in care se va prabusi. El este gasit aici, pe stanga, in aceasta directie. picioarele aici, capul priveste catre DN, mana stanga in unghi de 90 de grade, mana dreapta …peste.

Devine tot mai evident un fapt la care initial nu s-a gandit nimeni.

Dorin Dumitran: opinez ca a fost vorba de doi autori care au actionat asupra lui.

Expertul criminalist scoate la iveala ca baietelul a fost victima unor pradatori sexuali care au scapat lucrurile de sub control.

Dorin Dumitran: Scopul nu a fost omorul .Asemenea violenta asupra unui copil nu te duce cu gandul neaparat asupra unui pedofil. Foarte rar sunt pedofili care provoaca in halul acesta leziuni victimelor. Scopul lor este de a tine victima in viata, nu de a i suprima viata.

O alta concluzie care se desprinde din investigatie este aceea ca victima nu-si cunostea rapitorii. Dovezi in acest sens ar fi ca acestia nu l-au urmarit, ci l-au abandonat in padure.

-Te intrebi daca el cunostea identitatea agresorilor sai, iar raspunsul ar fi negativ ….aceasi concluzie am tras si eu..ca el de fapt nu i cunostea . Altcineva il plantase acestor oameni ..asa cred ..asa cred.. si acestia erau foarte siguri pe faptul ca nu vor fi descoperiti.

De ce timp de 14 ani anchetatorii nu au gasit nici o pista care sa-i duca la autorii acestei fapte de o violenta inimaginabila, desi au existat multi suspecti? Procurorul de caz a incercat sa faca legatura cu moduri de operare similare.

Procuror Codrut Popoiu: De a lungul timpului intrucat sa efectuat si se efectueaza in continuare cu privire la infractiunile de omor , viol si lipsire de libertate in mod ilegal, au fost verificate de catre echipa de anchetatori mai multe cauze care au avut ca obiect savarsirea unor cauze similare savarsite impotriva unor victime minori. Cazul este in continuare considerat ca un caz prioritar la nivelul parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti iar echipa de anchetatori va face toate eforturile pentru solutionarea lui.

Totul se leaga de locul unde copilul a fost gasit. De ce a fost adus tocmai aici?

-De ce aici si nu in alta parte? asta te intrebi..Asta este prima intrebare. E cea mai importanta..Care este legatura victimei cu locul? Ce o leaga pe victima de acest loc? Este o intrebare foarte buna. Si cred ca raspunsul ar fi , ca de fapt pe criminali i a legat ceva de locul asta si nu pe victima . Mai mult ca sigur ca da, mai mult ca sigur ca da.

V-a fi gasit vreodata ucigasul micutului Gabriel? E greu de raqspuns la o asemenea intrebare pentru ca dupa 14 ani ancheta pare compromisa definitiv. Din pacate sunt multe alte asemenea cazuri cu autor necunoscut peste care sa asternut tacerea si praful.

Sursa:stirilekanald.ro

Loading...