Dragnea a lansat ATACUL DECISIV împotriva lui Iohannis. Cuvinte grele adresate de liderul PSD

Liviu Dragnea a vorbit, duminică seara, despre conflictul dintre Executiv și Președinție, subliniind faptul că nu doar Klaus Iohannis are atribuții pe politică externă și că este pentru prima dată în România când un președinte susține acest lucru.

„Constituţia României e clară şi e obligatorie. În România nu există nicio persoană care să aibă atribuţii exclusive pe politică externă. Are atribuţii importante preşedintele României, are atribuţii Guvernul României. Constituţia spune explicit că guvernul se îngrijeşte de politica României în conformitate cu programul de guvernare. Parlamentul are atribuţii pe politică externă. Este pentru prima dată în România când un preşedinte a îndrăznit să spună că doar el are atribuţii pe politică externă. Nicăieri în lume nimeni nu a îndrăznit să spună asta. (…) Este o reacţie generată fie de orgoliu rănit, ori de frustrare. Pot fi mai multe motive”, a spus Liviu Dragnea.

Șeful PSD a lansat un atac extrem de dur la adresa președintelui României

„Nu ma poate acuza nimeni ca am inceput eu un conflict. Dimpotriva am fost facut in toate felurile la televiziuni pentru ca am fost la Cotroceni(…) Repet, eu n-am inceput niciun conflict cu Iohannis. Nu vreau sa mai stam sa incasam cand este vorba despre astfel de atacuri”, a amenintat Dragnea.

În legătură cu supărarea lui Iohannis, referitor la faptul că premierul Viorica Dăncilă a efectuat o vizită în Israel, fără ca președintele să fie informat și consultat, Dragnea a precizat: „Premierul României are dreptul, ca orice premier din orice stat democratic sa mearga oriunde fara sa ceara voie, mai ales cand este vorba despre o invitatie speciala”. In acest sens, Dragnea a subliniat ca a primit invitatie oficiala din partea autoritatilor israeliene pentru a merge in Israel.

Loading...