„DRAGNEA DUCE PARTIDUL de GARD!” Un GREU al PSD își EXPICĂ DEMISIA

Fost vicepremier într-un guvern PSD, membru în mai multe Guverne, fost ministru de Interne și al Transporturilor, fost vicepremier, Ioan Rus a explicat de ce și-a dat demisia din PSD, la scurt timp, după ce fostul premier Victor Ponta a plecat din PSD.

Ioan Rus spune că este un om de onoare și că nu a putut suporta ideea că PSD este condus de Liviu Dragnea, și că a demisionat pentru că actuala conducere a PSD nu îl mai reprezenta.

„Eu unul mi-am dat demisia din PSD, chiar a doua zi după ce am anunțat că îl susțin pe Victor Ponta și proiectul Pro România. Ce se întâmplă acum în PSD mă lasă rece, deși s-a ajuns departe, foarte departe. Am fost printre primii care au avertizat că partidul se îndreptă cu viteză într-o direcție greșită.

Am demisionat din PSD, fiindcă actuala conducere a partidului nu mă reprezintă absolut deloc și pentru că, tot din pricina acestei conduceri, nici Guvernul și nici formațiunea nu mai pot face performanță. De altfel, nici nu se mai poate discuta despre performanțe pozitive. Idealurile mele social-democrate nu mai pot fi respectate într-un partid cu o astfel de conducere.

De aceea, voi susține Pro România, cât pot eu, cu experiența politică pe care am acumulat-o de-a lungul anilor, însă nu vreau să ocup o funcție în partid, întrucât chiar nu am de gând să mai fac vreodată politică în primele rânduri. Însă voi fi acolo, alături de Victor Ponta și de ceilalți lideri ai Pro România, ori de câte ori va fi nevoie de mine și de expertiza mea”, a spus Rus.
Considerat un greu în PSD, despre Ioan Rus s-a spus mulți ani că este liderul informal al ”grupului de la Cluj”, o grupare din PSD care a impus foarte mulți miniștri în diversele guverne susținute de PSD.

“Dacă vă uitați în Europa, de la stânga franceză până la cea germană, social-democrații au pierdut la pas alegerile. Social-democrația europeană se reconstruiește, se schimbă la față, ceea ce reprezintă un proces politic firesc. În forma sa actuală, PSD este cel mai mare partid social-democrat din Europa, dar PSD necesită reformă, restructurare, altminteri piere! Nu cred că Liviu Dragnea și liderii din actuala conducere a PSD sunt conștienți de necesitatea acestei reforme interne”, a declarat Ioan Rus pentru PSnews.ro.

Loading...