Dragnea: DUPĂ MINE, POTOPUL! Planul DIABOLIC de anihilare a lui KLAUS IOHANNIS

Intr-un editorial,Dan Andronic  arata ca Liviu Dragnea joacă o carte mare.

‘Cred că este cea mai mare carte din istoria lui de politician. Totul a început de la condamnarea sa într-un dosar stupid, la fel de stupid ca și cel al lui Călin Popescu-Tăriceanu. Numai că judecat de același complet de la Înalta Curte de Casație și Justiție, a dat două rezultate diferite: condamnare versus achitare.

În condițiile în care Liviu Dragnea se aștepta să fie achitat, condamnarea pe care primit-o în acel dosar l-a transformat într-o țintă-piept pentru Klaus Iohannis și partidele din opoziție. Mai mult, adversarii săi din PSD au început să scoată capul, fiind nevoit să anihileze doi prim-miniștri aleși cu mânuța lui, pe motiv că lucrează cu Statul-Paralel.

Odată cu trecerea timpului, poziția sa a devenit și mai șubredă. A început să caute soluții. Greu de găsit. De aici a rezultat o stare de încordare, dublată de una de disperare. În care l-am regăsit și pe Darius Vâlcov, consilierul primului-ministru și cel mai apropiat colaborator al lui Liviu Dragnea, devenit „săgeată media”.

Ultimele evenimente le știți, nu are rost să le reiau. Am comentat cu ironie relatarea președintelui PSD privind tentativa de asasinat pe care a descris-o la Antena 3. Mi s-a părut o poveste copilărească: patru indivizi, cazați la Athene Palace, l-au urmărit prin restaurante, i-au făcut cu degetul mare semnul că-i taie gâtul, l-au blocat pe o stradă lăturalnică și au încercat să-i deschidă portiera. Plus iubita sa, filată prin oraș.

Recunosc că m-a amuzat. Îmi suna ca o poveste spusă de Rareș Bogdan la Realitatea TV. Și dacă era adevărată, părea falsă!

Unul din apropiații săi mi-a reproșat zilele trecute că nu dau crezare acestei relatări. Pentru că nici nu știu câte amenințări primește președintele Camerei Deputaților, în particular. I-am spus că și eu primesc, dar nu mă simt amenințat cu adevărat și nu am de gând să fac publice asemenea lucruri. Chiar dacă unul din cei care mi le transmit este un personaj extrem de puternic, gen. (r) SRI Florian Coldea.

Altcineva, mai puțin apropiat de liderul PSD, dar implicat adânc în politică, mi-a spus că povestea lui Dragnea putea fi adevărată. Că cei patru “asasini” veneau din Brazilia și aveau interese de afaceri. În sensul în care Liviu Dragnea avea o problemă de onorare a unor înțelegeri financiare cu personaje puternice din zonă, având conturile blocate. Așa că acesta i-a trimis niște mesageri. Doar ca să-l sperie.
Nu mai dezvolt restul ideii, pare destul de clară.

Cert este că nici într-un caz, nici în altul, Liviu Dragnea nu s-a simțit suficient de amenințat ca să anunțe (măcar) poliția lui Carmen Dan. Deci, dacă el nu s-a simțit îngrijorat, nu are rost să sar ca proasta din baie, vorba lui Cristoiu, în apărarea integrității fizice a liderului PSD.
Totuși, ca om care s-a ocupat de consultanță politică mulți ani, înțeleg strategia de victimizare a lui Liviu Dragnea. Și chiar cred că s-ar putea să aibă succes și să relanseze PSD după incidentele violente de la mitingul din 10 August.

De fapt, dacă ne uităm la ultimele titluri și reacții, a reușit! S-a trecut peste acel moment, destul de neplăcut pentru Jandarmerie și Puterea. Operațiunea Mortu’ nu a reușit, Viorica Dăncilă a rămas la fel de senină la Palatul Victoria, așa că a urmat contra-atacul lui Dragnea. Ca atare se discută din nou despre Protocoalele Binomului.

O discuție care mie îmi place, fiind unul din cei care a dezgropat multe dintre “cadavrele” din Operațiunea “Noi suntem Statul”. Numai că recentul asalt asupra directorului SRI Eduard Hellvig are o cu totul altă explicație decât simpla aflare a adevărului. Oricare ar fi el.

Pentru că…

Publicarea protocolului din 2016 de către Darius Vâlcov se înscrie într-o operațiune mai amplă, gândită de Liviu Dragnea.

O mișcare strategică al cărei miez nu-l ghiceam zilele trecute și pe care o calificam ca fiind stupidă. Numai că eu eram cel care greșea.

Revăzând narativul din ultimele săptămâni am înțeles că nu este o mișcare pripită, ci o “strategie în pași”, cum o denumim în consultanță politică. Este mult mai mult decât ceea ce vedem zilele acestea, iar unele surse din PSD mi-au confirmat ideea.
Ca să nu lungesc suspansul, în luna septembrie, Liviu Dragnea vrea să convoace Parlamentul și să ceară suspendarea.
Așadar, după părerea și informațiile mele, în septembrie Liviu Dragnea va cere Parlamentului suspendarea lui directorului SRI, Eduard Hellvig. De aici avalanșa de declarații ofensive la adresa SRI……”

Sursa:evz.ro

Loading...