Dragnea, pe făraș! Cum îl va învinge Iohannis la prezidențiale

Dragnea e pe făraș. Ion Cristoiu face lumină în cel mai dezbătut subiect al momentului, alegerile prezidențiale. Acesta a dezvăluit ce se află, de fapt, în spatele presupusei rivalități dintre Iohannis și Dacian Cioloș.

„Dacian Cioloş nu-i exclus să se înscrie în cursa prezidenţială. După părerea mea – dacă ar fi cineva interesat de asta – doar ca iepure al lui Klaus Iohannis. Pentru a învinge în al doilea tur, Klaus Iohannis, care sigur va trece de turul întîi, şi se va confrunta în al doilea, cum a fost de regulă în postdecembrism, cu reprezentantul Stîngii, are nevoie de o participare masivă la vot a electoratului de Drepta. Dacă electoratul scos din case de baronii locali ai PNL, la fel de puternici pe plan local şi la fel de îngîmfaţi ciocoieşte ca şi cei ai PSD, va fi al lui Klaus Iohannis, cel care nu se dă în vînt după PNL – PNL şi PSD, aceeaşi mizerie! – va trebui scos din case încă din primul tur de alţi candidaţi. El va ieşi la vot pentru Dacian Cioloş şi, eventual, pentru Codruţa Kovesi. Se pariază că pentru turul al doilea, cînd se va lansa sloganul Votaţi-l pe Klaus Iohannis, ca să scăpăm de Ciuma Roşie! electoratul iepurilor de gen Dacian Cioloş va ieşi să-l voteze pe Klaus Iohannis chemat şi de zbieretele lui Dacian Cioloş.

Acesta e doar un scenariu, bazat pe ce-ar fi dacă Dacian Cioloş ar candida. Deocamdată, Dacian Cioloş n-a anunţat oficial că va candida. Vorbele în doi peri, frecventate de mai toată lumea politică, gen Nu exclud o candidatură nu pot ţine loc de adevărul unei candidaturi anunţate oficial.Susţinătorii fanteziei cu un Dacian Cioloş pericol mortal pentru Klaus Iohannis au fost niţel descumpăniţi de anunţ. Ei au văzut în mişcarea lui Dacian Cioloş o ieşire voită din jocul prezidenţialelor. Că Dacian Ciooloş e un iepure jumulit deja în campania pentru Klaus Iohannis orchestrată de Garda Pretoriană a preşedintelui ne-o dovedeşte reacţia la aceste descumpăniri. Imediat, lui Dacian Cioloş i s-a aranjat un interviu la Adevărul, gazeta de perete a Noii Securităţi, pentru a mormăi că nu exclude o candidatură. După care, cineva din grupul Presei necoapte de la Cotroceni s-a grăbit să-i pună lui Klaus Iohannis o întrebare dată în plic pentru ca opinia publică să afle că şi candidatul PNL la prezidenţiale ia în serios concurenţa lui Dacian Cioloş”, scrie Cristoiu pe blog.

Loading...