DRAMATIC. Cazul „ELODIA GHINESCU”,acum,intr-o NOUA VARIANTA. Cititi detalii cutremuratoare.

Justiția din România se confruntă din nou cu un caz asemănător cu cel al celebrei avocate Elodia Ghinescu. Un bărbat din judeţul Gorj a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General, fiind acuzat că şi-a ucis prietenul în urmă cu şapte ani şi i-a ascuns cadavrul, care nu a fost găsit niciodată.

Presupusul asasin se numește Felix Dianu și a fost trimis în judecată procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi profanare de morminte. Cel care se ocupă de caz este Romulus Varga, magistratul care se ocupă de caz este Romulus Varga, cel care a finalizat cazul Elodia.

Potrivit anchetatorilor, la data de 15 februarie 2010, Felix Dianu, a exercitat acte de violenţă asupra lui Daniel Nistor. Cadavrul a fost ascuns şi nu a fost găsit niciodată de anchetatori. Procurorii susţin că inculpatul şi victima se aflaseră în relaţii de prietenie, însă la momentul comiterii faptei erau în conflict din cauza unei femei.

Conform presei locale, în februarie 2010, Daniel Nistor, în vârstă de 39 de ani la acea vreme, se pregătea să plece în Italia şi a încercat să se împace cu fosta soţie. Nistor nu ştia că fosta soţie începuse o relaţie cu prietenul său, Felix Dianu, astfel încât între cei doi bărbaţi a izbucnit un conflict. La un moment dat, Daniel Nistor s-a întâlnit cu Felix Dianu în centrul oraşului Târgu Cărbuneşti, cei doi urcându-se într-o maşină, după care Nistor nu a mai apărut.

Tot presa locală scrie că la trei zile de la dispariţie, de pe telefonul mobil al lui Daniel Nistor au fost trimise trei SMS-uri către fratele lui şi doi prieteni, cu acelaşi text: „Sunt plecat ân Bulgaria”. Procurorii au stabilit că textul nu a fost scris de Daniel Nistor. De altfel, textul respectiv este şi proba care l-a incriminat pe Felix Dianu. Pus la anchetă să-l scrie, Felix Dianu a făcut aceeaşi greşeală de gramatică – „ân”. Ca şi în dosarul „Elodia”, procurorii au probe indirecte care îl incriminează pe Felix Dianu.

Felix Dianu a întreprins acţiuni menite să-i inducă în eroare pe apropiaţii lui Daniel Nistor, sugerând că aceasta ar fi în viaţă, în scopul întârzierii sesizării organelor de urmărire penală.
„Pentru găsirea victimei au fost efectuate activităţi de căutare pe o perioadă de mai bine de 7 ani, iar dispariţia sa a fost intens mediatizată, nefiind identificat însă niciun semn de viaţă autentic, oricât de neînsemnat. Menţionăm că în cauză au fost efectuate investigaţii ample, menite a găsi victima, atât în cadrul procedurii dispariţiei, cât şi în cadrul procedurii urmăririi internaţionale şi în prezentul dosar penal. Victima a fost dată în urmărire internaţională, fiind căutată de reţeaua Interpol, care cuprinde forţele de poliţie din peste 190 de state. Precizăm că, printr-o sentinţă civilă din 2015, pronunţată de Judecătoria Târgu Cărbuneşti, s-a hotărât declararea judecătorească a morţii victimei, stabilindu-se că data decesului este 15 februarie 2010”, susţine Parchetul General.

Sursa:evz.ro

Loading...

Lasă un răspuns