DRAMATICA OPERATIUNE de SALVARE la MINA. Un MINER a MURIT, DOI sunt RANITI

O amplă operațiune de salvare a fost declanșată la Mina Lupeni, după surparea unei galerii subterane. Trei mineri au rămas blocați, la 500 de metri adâncime.

Update ora 07.00: Cel de-al treilea miner rămas blocat în subteran a fost găsit mort. Salvatorii au încercat să îl resusciteze pe bărbatul de 38 de ani, însă nu au reușit. Trupul minerului a fost găsit în jurul orei 05.00. Operațiunea s-a încheiat astfel după aproximativ 15 ore.

Update ora 02.45: Al doilea miner blocat în subteran a fost salvat după 12 ore de la accidentul care l-a blocat în subteran. Echipele de intervenție l-au adus la suprafață, unde a fost preluat de un echipaj de la Ambulanță.
Bărbatul este rănit la picior, iar starealui de sănătate e mai bună decât a primul salvat.

Update ora 02.00: Ministrul Energiei anunță că echipele de salvare au ajuns și în zona celui de-al treilea miner blocat, dar, pentru moment, nu au stabilit contactul.

„Am reuşit să scoatem primul miner, primul găsit. Sperăm să ne comunice medicii că e în stare bună. Vestea bună este că şi cel de-al doilea miner urcă spre noi. Am ajuns în zona celui de-al treilea miner, l-am identificat. Salvatorii sunt în zona lui. Au încercat o comunicare cu el, dar nu au reuşit”, a spus Toma Petcu, citat de Agerpres.

Loading...

Lasă un răspuns