Timp de 21 de ani, o femeie a îndurat abuzurile şi bătăile soţului. Când a vrut să divorţeze, bărbatul a urmărit-o, a atacat-o şi a ucis-o în stradă, cu un cuţit. Tânăra se refugiase la părinţi, rareori ieşea din casă neînsoţită şi ceruse chiar ajutorul poliţiei. Deşi şi-a retras plângerile în două rânduri, ar fi încercat să obţină un ordin de protecţie când bărbatul a trecut la ameninţări cu moartea. S-ar fi lovit însă de o lege strâmbă, pe care parlamentarii întârzie să o modifice. Ucigaşul ei a fost reţinut şi dus la expertiză psihiatrică.

Dimineaţă, după ce pândise o noapte întreagă, în parc, individul şi-a pus ameninţările în practică: şi-a aşteptat fosta soţie în faţa blocului, iar, când femeia a coborât, a lovit.

Anca Pop locuia cu părinţii ei din octombrie anul trecut. Se refugiase acolo după 21 de ani de bătăi şi abuzuri şi divorţa de soţul violent. Însă nici divorţul nu a salvat-o de furia fostului soţ: prin mesaje sau pe Internet, bărbatul a continuat să o ameninţe.

Anca se temea să meargă singură la serviciu, iar tatăl ei o ducea şi o aducea în fiecare zi. Acum a fost o excepţie, pentru că ştiau că fostul soţ al femeii este stabilit în Austria şi urmează să se întoarcă abia la sfârşitul săptămânii. Nu bănuiau că în mintea lui se născuse un plan diabolic.

În trecut, Anca a depus două plângeri împotriva soţului, dar le-a retras pe amandouă. Tocmai de aceea, în momentul în care a vrut să obţină un ordin de protecţie, poliţiştii nu au putut să o ajute, deşi, avea dovezile ameninţărilor. Bărbatul o hărţuia inclusiv pe reţelele de socializare.

Peste 9000 de cazuri de violenţă domestică au fost doar în 2016 în România, arată ultimele statistici. Iar cifrele sunt în creştere, spun organizaţiile care luptă pentru protejarea victimelor violenţei în familie şi care susţin că legea trebuie modificată. Modificările urmează să intre la comisiile de specialitate pentru dezbatere şi aprobare, pentru ca, apoi, aleşii să dea un vot final. Prin campania „Spunem NU abuzului”, şi Observator şi asociaţia Necuvinte au încercat să modifice legea care pedepseşte soţii violenţi.

Sursa:observator.tv

Nu rata promotiile! VEZI ULTIMELE OFERTE DE LA eMAG! Click aici!

Loading...