EXPERIMENT ACASA: VULCANUL CARE ERUPE IN BUCATARIA TA

Cei mici inteleg mai greu fenomenele naturale atunci cand nu dau „nas in nas” cu ele. Mai exact, oricat i-ai explica un fenomen al naturii, daca este vorba si de unul care nu are loc la noi in tara, iti va fi foarte greu sa ii captezi atentia. Cei mici sunt adesea interesati de natura, mai precis sunt curiosi sa stie mai multe despre tot ceea ce ii inconjoara.

CAND PRACTICA INVINGE TEORIA

Cand vede la televizor un vulcan, nu va intelege nici de ce se numeste asa, nici de ce nu il vede langa el, nici ce „stie sa faca” acel vulcan din film sau desene. Astfel, vei avea de furca sa ii explici ca vulcanii sunt de mai multe feluri iar cei pe care ii vede cum erup in emisiunile de pe Discovery, nu pot fi gasiti la noi in tara.

Avem un sfat pentru tine, cu ajutorul caruia iti vei face fericit prichindelul. Foloseste  2 cesti de faina, 1 ceasca de sare, 2 linguri de ulei, aproximativ o ceasca si jum de apa calda  peste care vei adauga si colorant colorant. In final, tot ce vei obtine este o banala plastilina, asta ca sa nu dai banii pe una din comert. In plus de asta, gandeste la avantaje. Petreci mai mult timp cu cel mic.

Mai ai nevoie de un bidon, caruia ii tai partea de sus care va fi vulcanul propriu zis. Peste forma noua pui plastilina colorata. Lava este usor de facut si ea. Trebuie sa folosesti jumatate de ceasca de bicarbonat si daca vrei mai multa lava, ca o bomba, poti opta pentru cateva prafuri de detergent.

MOMENTUL MAGIC

Copilul va fi fascinat de rezultatul obtinut, cand vei turna, cu ajutorul palniei peste conul vulcanului, 3-4 picaturi de otet. Imaginea il va bucura, facandu-l sa isi doreasca sa repete experienta. Cu siguranta te vei simti o mama minunata pentru ca pentru a 1001 oara il vei face sa zambeasca iarasi.

CE CASTIGI?

Cel mai important, castigi zambetul sincer al copilului tau.

Castigi amintiri, experienta, momente de neuitat.

Consolidezi relatia mama-copil, chiar daca ai un program incarcat.

Il faci sa inteleaga realitatea, dobandind cunostinte considerabile.

Il inveti sa aiba rabdare pana la finalul experimentului, vei constata ca si tu ai de dus o lupta cu propria lipsa de rabdare, om mare ce esti!

VEZI SI:Anatomia glandei mamare

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. ALOCATIA ar putea CRESTE la 100 de euro pe luna in anumite conditii. Iata cine va beneficia de acesti bani - ReporterOnline.NET

Lasă un răspuns