EXPLOZIV! Dragnea, BLOCAT de Trump. Scena POLITICĂ, în stare de ȘOC

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, joi că o condiţie a unei OUG privind amnistia şi graţierea este ca aceasta să fie asumată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Totodată, premierul a afirmat, că nu există niciun astfel de proiect de ordonanţă de urgenţă. De fapt, această poziţie a premierului Viorica Dăncilă ar fi o tergiversare impusă de presiunile partenerilor euro-atlantici.

Conform unor surse guvernamentale, atât președintele Iohannis, cât și Viorica Dăncilă au primit un raport de la Washington, via Bruxelles, notează Realitatea.net.

Documentul se referă, în conformitate cu poziţia partenerilor noştri, la unele consecinţe pe care le-ar genera o astfel de ordonanţă în legătură cu statul de drept din România.Un alt motiv pentru care se solicita renuntarea la acest proiect, ar fi, incompatibilitatatea adoptării unei astfel de masuri cu statutul de președinte al Consiliului UE.De altfel, premierul Viorica Dăncilă a precizat, ca nu va promova o astfel de ordonanta daca nu are semnatura ministrului justitiei.

Loading...