EXPLOZIV! Firmele de casă ale lui Dragnea au DATORII de milioane de euro la stat!!! BANII INAPOI!

Tribunalul Bucureşti a respins săptămâna trecută cererea de revizuire a Tel Drum prin care societatea de construcţii, despre care procurorii DNA susțin că ar fi controlată de Liviu Dragnea, cerea anularea unei datorii de 2,6 milioane de lei (aproximativ 600.000 de euro) către Fisc.

Astfel, banii trebuie recuperaţi de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală de la Tel Drum, societate deţinută în acte de Petre Pitiş, un apropiat al liderului PSD.

Nu este singura datorie pe care Tel Drum o are la ANAF. Compania din Alexandria mai are de plată alte câteva milioane bune de lei, inclusiv la bugetul pensiilor şi la cel al asigurărilor de sănătate, aşa cum reiese din procedura de insolvenţă.

Restanţele la stat ale companiilor apropiate de Liviu Dragnea nu se opresc la Tel Drum. Hotel Turris SA, societate care a controlat activitatea Hotel Turris din Turnu Măgurele, are şi ea de plată alte 2,3 milioane de lei, aşa cum reiese tot din procedura de insolvenţă. Clădirea hotelului este deţinută în acte de Liviu Dragnea.

Fiscul lui Mişa trebuie să ia 2,5 milioane de euro

În total, Tel Drum şi Hotel Turris, societăţi controlate sau deţinute de Dragnea şi fimilia sa, au de plată la ANAF o sumă de 11,7 milioane de lei. Transformată în euro, este vorba de o datorie de 2,5 milioane la curs de 4,65 lei/euro.

Conducerea ANAF sau Liviu Dragnea nu au răspuns la solicitările G4Media.ro sau întrebări legate de recuperarea banilor.

Preşedintele PSD a dirijat public Fiscul şi Ministerul de Finanţe după bunul plac politic. Săptămâna trecută, pe 5 iulie, Liviu Dragnea îl trimitea pe Ionuţ Mişa, şeful ANAF, să recupereze datoria de 1,2 milioane de lei pe care preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să o plătească după ce a încasat mai mulţi ani chirii pe o clădire pe care a pierdut-o în instanță.
Datoriile firmei care a adus primul milion familiei Dragnea

Fiscul nu are de recuperat bani doar de la Tel Drum, ci şi de la Hotel Turris SA, societate deţinută pănă în 2015 de fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana. După partaj, clădirea hotelului şi terenul aferent au ajuns la liderul PSD, iar firma cu datorii la soţie, care apoi a ieşit din acţionariat şi a cedat societatea unei angajate, Cristina Mândroc.

Reamintim că G4 Media a demonstrat în cadrul unei investigaţii că prin intermediul acestei societăţi, familia lui Dragnea a primit primii bani de la Tel Drum după privatizarea realizată de şeful PSD.

Şi Hotel Turris a intrat în insolvenţă şi conform tabelului creditorilor instituţia condusă de Ionuţ Mişa trebuie să recupereze 2,3 milioane de lei.

938.556 de lei sunt datoriile către bugetul consolidat. O sumă de 945.295 de lei este restanţa pe care fosta firmă a familiei Dragnea o are la asigurările sociale. Aproape 400.000 de lei trebuie plătiţi la bugetul de sănătate şi 30.000 la contribuţiile pentru şomaj.

Pănă în acest moment, banii nu au fost recuperaţi aşa cum am aflat de la ANAF, iar datoria a fost acumulată în perioadă în care Hotel Turris era deţinută de familia şefului PSD.

Loading...