EXPLOZIV. Modificari in Statutul PSD conform carora „CLIENTII DNA” POT RAMANE pe FUNCTII!


Liderii PSD se pregătesc de convocarea unui Congres Extraordinar în cadrul căruia se vor produce o serie de schimbări radicale în Statutul partidului. În anul 2015, după un an în care DNA a făcut prăpăd în PSD, președintele de atunci, Victor Ponta, a propus și a reușit să treacă o modificare a Statutului PSD prin care membri de partid împotriva cărora s-a pus în mișcare acțiunea penală sunt forțați să se autosuspende din funcție sau să renunțe la funcție.
”(11) Să se autosuspende din partid sau din funcția deținută în cadrul acestuia ori din funcțiile politice sau administrative obținute prin susținere politică, în următoarele situații principale: funcția publică obținută este incompatibilă cu calitatea de membru; este cercetat pentru comiterea unei infracțiuni pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva sa. La expirarea perioadei de autosuspendare, în cazul revenirii în partid, acestora li se recunoaște continuitatea vechimii în partid”, se arată în actualul Statut al PSD.

Liderii PSD doresc să aducă o modificare la Statut, iar membrii vor fi obligați să demisioneze doar în momentul în care există o decizie definitivă a instanței împotriva lor.

O altă modificare pe care liderii PSD doresc să o aducă este la modul de alegere al președintelui partidului și al președinților de filială. Surse din PSD ne-au precizat că se dorește revenirea la vechiul sistem în care președinții PSD sunt aleși de către delegați, nu de către toți membri de partid.

”(2) Președintele PSD este ales sau revocat de către toți membrii de partid în cadrul alegerilor interne desfășurate în baza Regulamentului de organizare a alegerilor pentru funcția de Președinte al partidului, elaborat de Biroul Permanent Național și aprobat de Comitetul Executiv Național”, arată actualul Statut.

Această modificare îi ajută, în primul rând, pe liderii județeni ai PSD. Avem, în acest moment, nouă organizații PSD unde președinții sunt interimari pentru că nu se pot face jocurile pentru alegerea unui președinte plin. Dacă trece modificarea la Statut, atunci aceștia se vor alege mult mai ușor, prin intermediul delegaților.

În al doilea rând, modificarea îl ajută pe Liviu Dragnea, cel care, în situația în care va juca cu mandatul pe masă, nu va mai fi ales prin vot al tututor membrilor PSD, ci într-un Congres Extraordinar în care vor vota delegați din toate județele, iar aceștia vor putea fi controlați mult mai ușor.

Loading...

Lasă un răspuns