FENOMENE POLTERGEISTE in Romania – Intamplari CUTREMURATOARE care te vor surprinde

În noaptea de 20 martie 1977, în satul Costești, Argeș, a avut loc o întâmplare care a putut fi filmată de mai mulți martori oculari, ceea ce i-a dat un plus de credibilitate. Asupra unei case s-a abătut din senin o ploaie de pietre care a distrus acoperișul și ferestrele.

Ploaia a continuat seara următoare, și tot așa timp de patru seri. Poliția din localitate a constatat pagubele și a asistat neputincioasă la producerea unui fenomen inexplicabil.

După patru seri, lucrurile au intrat în normalitate, până în noaptea de 29 august 1997, când fenomenul s-a repetat cu o violență și mai mare. A fost chemat preotul care a citit cu glas tare moliftele Sf. Vasile cel Mare.
Spre surprinderea tuturor, ploaia de pietre a încetat pe tot parcursul citirii moliftelor, pentru a reîncepe la scurt timp. Apogeul acestei întâmplări a avut loc în noaptea de 4 septembrie, atunci când mobilele din casele localnicilor se mișcau singure.

Părerile asupra cauzelor care au dus la producerea acestui fenomen au fost mai multe. Unii localnici au fost convinși că este mâna diavolului. Unii specialiști au susținut că o furtună magnetică ar fi fost cauza.
Dacă luăm în considerare ultima ipoteză, cum am putea explica faptul că ploaia de pietre s-a produs numai asupra unei case.

Alți localnici au avansat ideea că a avut loc un fenomen Poltergeist și că făptașul ar fi fost spiritul unei bătrâne care în dese rânduri se certase cu familia a cărei case a fost distrusă de ploaia de pietre.

O altă întâmplare la fel de inexplicabilă s-a petrecut în satul Poeni de la poalele Munților Poiana Ruscă. Cazul cuprinde o serie de atacuri ale lupilor asupra sătenilor.

Întâmplarea a început cu cazul unei femei care a fost devorată de un lup. Misterul se adâncește pentru că în zonă nu există lupi de peste 100 de ani.

Specialiștii susțin că un lup atacă numai atunci când este turbat, ori în cazul de față lucrurile nu au stat așa. Localnicii susțin că ar fi fost vorba despre un lup necurat.
Cei care au scăpat cu viață în urma acestor atacuri au povestit că lupul dispărea atunci când își făceau semnul crucii, că avea aspectul unui câine de dimensiuni mari și nu lăsa urme pe zăpadă.

Drac sau suflet neadormit de strigoi, nu se ştie exact ce a atacat satul Poeni. Oamenii sunt de părere că povestea neamului muşcat de fiară necurată începe acum peste două sute de ani, când cineva din familia respectivă ar fi omorât un alt sătean pentru a-i fură o armă foarte valoroasă. Cel ucis era unicul fiu al unei bătrâne care în ziua înmormântării ar fi aruncat în cimitir un greu blestem asupra neamului ucigaşului fiului său.

Baltă Vrăjitoarelor

Satul Boldeşti. Pădurea Boldu-Creteasca. Lângă Bucureşti, la doar 30 de minute distanţă de pădurea Cernica, există o baltă blestemată, recunoscută şi temută inclusiv în prezent de localnici. Ascunsă în mijlocul pădurii Boldu-Creteasca, balta este la prima vedere un banal ochi de apă de dimensiuni mai mult decât modeste, cu un diametru de doar 5 metri. În ciuda aparenţei obişnuite, se spune că peticul de apă este înconjurat de forţe din alte lumi şi este loc de manifestări inexplicabile.

Faima bălţii este demult cunoscută de vrăjitoarele ţigănci care se adună din lumea întreagă aici, în prejma nopţilor de Sfântul Gheorghe, Sânziene şi Sfântul Andrei, atunci când se spune că se deschid temporar porţile spre celelalte tărâmuri. Balta este un loc al puterii transmis din generaţie în generaţie în rândul vrăjitoarelor. Se pare că orice vrajă, blestem sau dezlegare spuse pe malul acestei mici bălți ascunse la marginea Bucureştilor se îndeplineşte negreşit. Parcă pentru a adăuga un miez de adevăr în povestea vrăjitoarelor, există oameni care au observat în preajma bălţii o serie de fenomene ciudate precum fulgere globulare şi furtuni iscate din senin în perimetrul restrâns al bălţii. De asemenea, numeroase animalele (cai, vite, oi, capre, câini sau pisici) refuză să bea apă de aici, preferând parcă să moară de sete decât să se adape din baltă.

Balta, care are o adâncime de doar un metru şi jumătate, nu seacă, nu se măreşte, nu se micşorează niciodată – indiferent dacă este secetă sau plouă abundent. Cu toate acestea, conform legendelor, balta pare a nu avea fund: oamenii din zonă spun că au aruncat în ea un bolovan greu de 20 de kilograme. Acesta ar fi dispărut fără urmă în două săptămâni. (Sursa)

Loading...

Lasă un răspuns