FIREA si noua ei TRASNAIE. Vrea sa il copieze pe CEAUSESCU. Ce vrea sa faca din Bucuresti?

 gabriela-vranceanu-firea

Gabriela Firea s-a mai gandit la ceva, pentru a uimi. In ultima vreme vine cu tot felul de propuneri „inedite” cu ajutorul carora ramane pe prima pagina a ziarelor. Ce vrea si de aceasta data? Ei bine,  anunta ca vrea sa reia proiectul lui Nicolae Ceausescu prin care ar transforma Bucurestiul in port la Dunare.

Primarul capitalei a declarat astazi ca a discutat recent cu comisarul pentru politica regionala al Comisiei Europene, Corina Cretu, despre faptul ca primaria este gata sa acorde fonduri pentru transformarea orasului in port la Dunare. Dar Gabriela Firea nu este prima care se gandeste la asa ceva. Copiaza ceea ce a inceput Ceausescu prima data la jumatatea secolului XIX.

VEZI SI: FIREA da comanda: Toti controlorii RATB vor fi dotati cu DEODORANT

„Tot la Bruxelles, tot cu Corina Cretu, care se va afla saptamana viitoare la Bucuresti, am inaintat o propunere pe care cred ca ar trebui sa o sustina cat mai multi bucuresteni si anume proiectul Bucurestiul– port la Dunare. Este un proiect extrem de important si de ambitios, care va insemna dezvoltare pentru Capitala Romaniei.”, a declarat Firea.

In anii ’80, ca director al Consiliului National al Apelor, „un alt mare om al tarii”, Ion Iliescu a dat aviz negativ proiectului, precizand ca nu sunt bani pentru asa ceva si oricum altele sunt telurile tarii noastre.

El a dat exemplul canalului Bega, construit pe vremea imparatesei Maria Teresa la Timisoara, pentru fabrica de zahar. Canalul nu a mai fost folosit pentru transport dupa aparitia camionului, pentru ca vehiculul era mult mai practic decat navele.

Loading...