Banii, aflaţi în valize şi cutii de carton, au fost găsiţi, în cadrul anchetei privind frauda de la banca de stat Caixa Economica Federal. Ministrul a lucrat la această bancă în timpul preşedintei Dilma Rousseff. Ofiţerii au avut nevoie de 14 ore pentru a număra banii.

Poliţia federală l-a arestat pe Geddel Vieira Lima, în vârstă de 58 de ani, şi l-a escortat în Brasilia. Suspectul se afla deja în arest la domiciliu, fiind suspectat de obstrucţionarea justiţiei.

„Ţinând cont de gravitatea situaţiei”, judecătorul Vallisney de Souza a apreciat “necesitatea urgentă” de a-l trimite pe Vieira Lima la închisoare, pentru că arestul la domiciliu ar fi “ineficient” în acest stadiu.

Poliţia l-a arestat şi pe Gustavo Pedreira, şeful Protecţiei Civile din statul Salvador, care a fost identificat drept “emisarul” lui Lima, care ar fi participat la operaţiunea de spălare de bani.

Judecătorul a ordonat şi percheziţionarea locuinţei mamei lui Lima, în căutarea de noi dovezi.

Timp de mai mulţi ani, Vieira Lima a fost unul dintre confidenţii preşedintelui Michel Temer. Acesta a demisionat anul trecut şi a fost plasat în arest la domiciliu în luna iulie.

Sursa:observator.tv

Loading...
loading...