Generalul Lucian Pahonțu, cel care se află la conducerea Serviciului de Protecție și Pază (SPP) de mai bine de 12 ani, a revenit în atenția publică după ce, într-o conferință de presă, președintele PSD, Liviu Dragnea l-a numit “personaj veninos”. Acesta a fost acuzat că și-ar fi pus subalternii să-i spioneze pe demnitari și că l-ar fi influențat negativ și pe fostul premier, Mihai Tudose.

Nici Pahonțu și nici SPP nu au avut o reacție publică puternică prin care să nege aceste acuzații. În acest context, am studiat cu atenție CVul generalului pentru a urmări evoluția lui profesională și am remarcat că sunt menționate toate studiile, mai puțin locul unde a efectual studiile liceale. De altfel, în mediul online aceasă informație nu se regăsește pe nicăieri.

Într-un mod surprinzător, mai mulți membri ai filialei PSD Dâmbovița ne-au indicat că generalul Lucian Pahonțul a finalizat studiile Liceului nr. 3 de Chimie din Câmpulung Muscel, astăzi numit Liceul Teoretic “Dan Barbilian” și că ar ști acest lucru de la domnul senator Adrian Țuțuianu, care i-ar fi fost coleg și apropiat.

Pe 7 decembrie 2005, Pahonţu a fost numit şef al SPP. A fost înaintat ulterior la gradul de general-maior (cu 2 stele) şi la cel de general-locotenent (cu 3 stele) la 25 aprilie 2008. În 2011, preşedintele Traian Băsescu i-a oferit şi a patra stea generalului Pahonţu.

Sursa:bugetul.ro

Nu rata promotiile! VEZI ULTIMELE OFERTE DE LA eMAG! Click aici!

Loading...