Generalul Pahonțu,sef al SPP, coleg de liceu și apropiat al unui important lider PSD!

Generalul Lucian Pahonțu, cel care se află la conducerea Serviciului de Protecție și Pază (SPP) de mai bine de 12 ani, a revenit în atenția publică după ce, într-o conferință de presă, președintele PSD, Liviu Dragnea l-a numit “personaj veninos”. Acesta a fost acuzat că și-ar fi pus subalternii să-i spioneze pe demnitari și că l-ar fi influențat negativ și pe fostul premier, Mihai Tudose.

Nici Pahonțu și nici SPP nu au avut o reacție publică puternică prin care să nege aceste acuzații. În acest context, am studiat cu atenție CVul generalului pentru a urmări evoluția lui profesională și am remarcat că sunt menționate toate studiile, mai puțin locul unde a efectual studiile liceale. De altfel, în mediul online aceasă informație nu se regăsește pe nicăieri.

Într-un mod surprinzător, mai mulți membri ai filialei PSD Dâmbovița ne-au indicat că generalul Lucian Pahonțul a finalizat studiile Liceului nr. 3 de Chimie din Câmpulung Muscel, astăzi numit Liceul Teoretic “Dan Barbilian” și că ar ști acest lucru de la domnul senator Adrian Țuțuianu, care i-ar fi fost coleg și apropiat.

Pe 7 decembrie 2005, Pahonţu a fost numit şef al SPP. A fost înaintat ulterior la gradul de general-maior (cu 2 stele) şi la cel de general-locotenent (cu 3 stele) la 25 aprilie 2008. În 2011, preşedintele Traian Băsescu i-a oferit şi a patra stea generalului Pahonţu.

Sursa:bugetul.ro

Loading...