Godzilla: King of the Monsters, primele reacţii. Este „filmul aşteptat cu Godzilla al vremurilor moderne”

Al treilea titlu din MonsterVerse-ul studiourilor Legendary Entertainment şi Warner Bros. se pregăteşte de lansare – 31 mai este data la care Godzilla: King of the Monsters va ajunge şi în cinematografele noastre (simultan cu debutul în SUA). Pelicula, ce urmează lui Godzilla (2014) şi Kong: Skull Island (2017), a avut primele proiecţii pentru presă, iar reacţiile celor prezenţi la vizionare o recomandă drept „filmul aşteptat cu Godzilla al vremurilor moderne” (Paul Shirley, de la JoBlo.com) şi „cel mai nebunesc, mai distractiv film american din istoria producţiilor kaiju” (David Crow, Den of Geek).

„Fanii celorlalţi monştri Toho [compania japoneză ce a lansat seria de filme cu “Gojira”, n. red.], cum este Mothra, nu vor fi dezamăgiţi. Acest film este un hibrid straniu între adoraţia pentru Godzilla, Ghidorah şi restul, şi entuziasmul de nestăpânit al luptelor nocturne din wrestling”, mai spune pe pagina sa de Twitter David Crow.

„King of the Monsters este tot ceea ce filmul Godzilla, din 2014, nu a fost; păstrează cele mai bune elemente ale producţiei numite şi le înmulţeşte cu 100; acţiune monstruoasă ce agită la maxim sala”, mai spune şi Shirley.

Erik Davies, de la Fandango.com, scrie: „Godzilla: King of the Monsters ridică considerabil nivelul filmelor cu monştri. Scenele de luptă sunt superbe, înfricoşătoare şi par rupte din paginile unui roman grafic în care se expune tensiunea pericolului extrem. Dacă vrei să vezi o încleştare cinematografică între monştri gigantici, filmul acesta îţi oferă ceea ce îşi doreşti şi chiar mai mult. Abia aştept acum filmul Godzilla vs. Kong [2020, n. red.]!”.

„Ca cineva deloc expert în filmele cu Godzilla (iar acest lucru va fi îndreptat, o jur!), am fost destul de norocoasă să văd King of the Monsters în Tokyo, acum câteva săptămâni. Dacă vreţi să vedeţi acţiune de tipul Kaiju contra Kaiju, nu veţi fi dezamăgiţi”, este de părere şi Terri Schwartz, de la IGN.com.

„King of the Monsters este absolut grozav. Fără îndoială m-a distrat cel mai mult dintre toate producţiile văzute până în acest moment al anului la cinema; este cel mai bun titlu adăugat MonsterVerse până acum. Anvergura este fenomenală şi fiecare scenă de acţiune ar putea deveni noul vostru wallpaper. Să îl vedeţi pe cel mai mare ecran posibil”, recomandă şi Dan Casey, de la Nerdlist.com.

Analiştii preconizează că filmul va strânge în week-end-ul lansării în jur de 50-60 de milioane de dolari în Statele Unite, mult mai puţin decât producţia anului 2014, Godzilla (93 de milioane de dolari). Motivul ar fi însă competiţia puternică de care va avea parte în acel sfârşit de săptămână, în care vor mai intra în cinematografe John Wick 3: Chapter 3 – Parabellum, Aladdin şi Rocketman, filmul biografic despre Elton John.

Loading...