Afacerea cu moartea funcţionează la uşa spitalului! Acolo unde pacienţii ar trebui să găsească salvare, primesc şi un pachet complet pentru o înmormântare. Deşi e interzis prin lege, comerţul cu sicrie înfloreşte de opt ani la doi paşi de urgenţe, la Spitalul Elias din Capitală. Managerul unităţii se apără, spunând că firma de servicii funerare a fost notificată de mai multe ori să părăsească spaţiul.

Curtea Spitalul de Urgenţă Elias. Între laboratul de analize şi Unitatea de Primiri Urgenţe, două cuvinte anunţă o afacere interzisă aici prin lege: POMPE FUNEBRE. Programul e non-stop. Iar clienţii vin pe bandă rulantă, direct din spital. Reporterii Observator nimeresc chiar în mijlocul unei negocieri.

Zis şi făcut! Cerem şi noi o ofertă din partea Casei de Servicii Funerare. Vânzătorul de sicrie recunoaşte deschis că totul e mai scump decât în alte magazine din oraş.

Deşi contravine tuturor reglementărilor legislative date de stat, dar şi a celor morale, în incinta spitalului exista o casă de pompe funebre. Mai mult decât atât, pe fişa de comandă a casei de servicii funerare, în antet, este chiar adresa spitalului. Ca şi cum spitalul şi această casă de pompe funebre ar fi în colaborare.

Iar în lege scrie negru pe alb. În instituţiile de sănătate publică se interzic înfiinţarea şi funcţionarea spaţiilor pentru prestări de servicii funerare. Surprinzător, conducerea spitalului recunoaşte că legea se încalcă, în propria curte. Un contract de închiriere a existat între casa de pompe funebre şi unitatea sanitară, dar a expirat de 6 luni.

Uimit şi el de faptul că numele spitalului apare pe fişa de comandă, managerul a decis să dispună evacuarea din spaţiul ocupat ilegal de către societatea de pompe funebre.

Casa se Servicii Funerare ar fi în incita spitalului de mai bine de 8 ani.Sursa:observator.tv

Din nefericire,acesta nu este un caz izolat. O situatie asemanatoare s-a semnalat si la Spitalul judetean Buzau.Acest lucru a fost semnalat de nenumarate ori in presa locala.

Loading...