Surse judiciare au anunţat extinderea cercetărilor către alte persoane decât ţiganii implicaţi, unul dintre numele aflate pe listă fiind cel al primarului din Berevoeşti, Florin Proca. Conform acestor surse, Proca ar fi ştiut de mult timp ce se întâmplă şi chiar ar fi folosit sclavii la lucrări de construcţii pentru diverse proprietăţi. După primele informaţii, primarul a declarat că este total în afara subiectului:

„Pe mine nu m-a anunțat nimeni de această anchetă. Am aflat astăzi de dimineață despre descinderi, la primărie. De la dumneavoastră, din presă, aflu aceste lucruri. Nu există așa ceva. Nu știu ce declară ei, va dați seama! De ce declară așa! Dar la mine la păstrăvărie… nu e păstrăvăria mea… Nu a lucrat absolut nimeni, va dați seama! Nici nu am avut idee că există așa ceva acolo, în sat… Ba, mai mult, există o sesizare oficială înregistrată la Poliţie în 2015, din partea Primăriei Berevoiești, prin care eu aduc la cunoștință faptul că ar exista niște persoane minore suspecte în zona respectivă! Practic, am cerut sprijinul autorităților. Nu pot da mai multe detalii pentru că nu vreau să intervin în ancheta oamenilor legii, dar mai departe…. Că eu aş fi implicat…

Evident că niciodată nu cunoșteam așa ceva! Nu pot să ştiu ce declară ei, de ce declară așa ceva! Nu am nicio implicare în acest dosar, nu am fost vizat, nu am fost citat, nu am fost chemat la audieri şi, vă repet, nu am nicio implicare” – a declarat primarul.

Astfel, conform surselor noastre, Proca era naş pentru două din cele nouă clanuri reţinute: Ursu şi Brancea, cele mai active şi mai bogate dintre ele, la care s-au găsit cei mai mulţi dintre banii munciţi de către sclavi! Aşadar, primarul neimplicat este naşul unora dintre torţionari, botezându-le puradeii şi fiind, ca o concluzie logică, în relaţii extrem de amiabile cu ei.

Florin Proca nu consideră că această relaţie de rudenie cu familiile de torţionari este de natură să pună la îndoială fermitatea administraţiei sale: „Da, doamnă, sunt naşul lor! Nu văd ce legătură are faptul că le sunt naş! Am vrut să îi ajut, am mai năşit în comună. Asta nu înseamnă că ştiam ce fac ei, ce se întâmplă la ei acasă!”, a declarat primarul.

Sursa: sursata.ro

Nu rata promotiile! VEZI ULTIMELE OFERTE DE LA eMAG! Click aici!

Loading...