IEI MEDICAMENTE DAR NU ITI DAI SEAMA DE URMARI! SUNT SI ALTE SUTE DE MII DE OAMENI CARE MOR IN FIECARE AN DIN CAUZA ASTA

Suntem tot mai slabi in fata antibioticelor de la an la an. Multi dintre noi abuzam fara sa ne dam seama de antibiotic, de cele mai multe ori iarna. Trebuie sa stiti ca ne gasim pe primele locuri alaturi de Grecia, in fruntea listei care face referire la cat de mare este rezistenta bacteriilor la antibiotic. Acest lucru il afirma Presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

 

OMS are in atentie aceasta problema care macina intreaga lume.Medicina moderna, desi se afla intr-o continua dezvoltare, este amenintata in fiecare moment de o pierdere iminenta a antibioticelor. In ultimii 5 ani, s-a observant o crestere destul de mare a numarului de bacterii care sunt rezistente la medicamentele pe care nu demult le credeam salvatoare. In prezent, sunt nici mai multi, nici mai putini de 700.000 de oameni care isi pierd viata din cauza infectiilor care sunt tot mai rezistente, iar acest numar, din pacate, este in crestere, fiind capabil sa ajunga si la zece milioane pana in anul 2050 daca nu se iau masuri. Acesta lucru este sustinut de OMS.
Cititi mai jos o parte dintre ideile false pe care le avem despre antibiotice:
1.Multi suntem de parere ca antibioticele nu provoca rezistenta atunci cand sunt luate in mod corect –FALS!
Inca de la inceputuri bacteriile au dus o lupta apriga cu substantele chimice produse de alte bacterii si ciuperci,dorind sa le tina piept deoarece aceste substante chimice erau menite sa omoare bacteriile ”negative”. Inca din anul 1928, in momentul in care Alexander Fleming a descoperit penicilina, intreaga medicina a valorificat aceste substante drept antibiotice.
Exista mai multe bacterii care au avantajul de a supravietui cu usurinta . Unele bacterii sensibile pot achizitiona, la fel de usor, anumite gene numite si gene de rezistenta de la alte bacterii periculoase. Ori de cate ori folosim un antibiotic, acesta are rolul de a ucide toate bacteriile care nu au un mecanism de rezistenta, pe cele care sunt sensibile. Astfel, sunt lasate in viata doar acelea care sunt rezistente.
Avand in vedere mediu propice in care traiesc, bacteriile rezistente se pot reproduce foarte repede, reusind mai apoi sa provoace anumite infectii. Acestea au dupa un timp , posibilitatea de “a fugi” de la un individ la altul.

2.Chiar corpul nostru este cel care devine rezistent la faimoasele antibiotice – FALS, din pacate.
Bacteriile de care noi dorim cu ardoare sa scapam devin rezistente si in niciun caz corpurile noastre. Prin urmare, nu exista nimic care sa schimbe “mersul” corpurilor noastre, traind sanatos ajunge sa fim puternici.

3.Antibioticele te ajuta mereu sa scapi de raceala si gripa – FALS!
Antibioticele sunt active si du casa-zisa lupta doar impotriva bacteriilor. Gripa si raceala de care ne lovim cel mai des in perioada anotimpului geros, sunt cauzate de virusii in raport cu care aceste medicamente nu au absolut niciun effect. Din nefericire, majoritatea antibioticelor nu fac decat sa ajute bacteriile din corps a capete rezistenta.
La nivel mondial, s-a descoperit o crestere enorma a puterii de actionare in sens negativ a antibioticelor asupra corpului uman.
Cei mai multi dintre cei care s-au ocupat de studii in mai mult de 12 tari chestionate de OMS cred ca virusurile, precum raceala si gripa (64%), se pot trata cu antibiotice, aceasta afirmatie fiind categoric falsa. Cei mai multi au spus ca atunci cand merg la medic, acesta le recomanda antibioticele impotriva banalelor raceli.
4.”Apoi mi-a spus ca daca ma simt mai bine, ma pot opri din a mai lua antibiotic” – FALS.
Atunci cand suferiti de o infectie bacteriana care are nevoie urgent de tratament cu antibiotic, atunci este vital sa urmati fara intrerupere cursul prescris. Simptomele noastre, de obicei, se imbunatatesc usor, usor inainte ca toti micii monstri sa fie distrusi. Daca va opriti mult prea devreme din a lua antibiotice atunci acea cantitate care era capabila sa ucida bacteriile nu va mai fi de ajuns. Prin urmare, acestea vor reveni mult mai puternice in scurt timp, fix cand ne imaginam ca suntem in siguranta.

5.Putem lua oricand avem nevoie antibioticele ramase de la membrii familiei.– FALS.
Niciodata nu trebuie sa luam medicamentele ramase in urma unui tratament anterior. Trebuie sa folosim umai antibioticele care au fost prescrise de un medic sau o asistenta medicala. Exista doua motive importante care sustin aceasta idee :

– antibioticele care au fost luate ultima data sunt mai susceptibile de a provoca o mai mare rezistenta a bacteriilor;

– medicamentele de acest tip de la alte persoane nu reprezinta o alegere corecta. Exista mai multe tipuri diferite de antibiotice utilizate in tratamentul infectiilor diferite, altfel spus, exista riscul de a nu trata infectia de care suferim in mod corect.

Loading...