IMPORTANT! O MARE BANCA PLEACA din ROMANIA. Cititi,in continuare, detalii

Cel mai mare grup bancar elen, Piraeus Bank, a prezentat recent planul strategic „Agenda 2020”, conform căruia vor fi vândute afacerile din Balcani (România, Bulgaria, Serbia, Albania şi Ucraina) şi va fi redus portofoliul de credite neperformante (NPL).

Noua conducere a înfiinţat o unitate separată care va gestiona situaţia caselor obţinute în urma punerii sub sechestru şi a unor active. Pe lângă subsidiarele din Balcani, Piraeus vrea să renunţe la participaţiile deţinute în compania de transport naval Hellenic Seaways şi la două ferme piscicole din Grecia, Selonda şi Nireus.

Până la sfârşitul anului, grupul bancar elen trebuie să scape de credite neperformante în valoare de patru miliarde de euro (4,6 miliarde de dolari), conform planurilor de restructurare convenit cu Uniunea Europeană.

„Există o decizie a conducerii privind accelerarea implementării planului de restructurare precum a achita cât mai curând ajutorul de stat”, a explicat Megalou. Piraeus a primit finanţare guvernamentală de 2,72 miliarde de euro, din noiembrie 2015, iar Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) deţine 26,2% din grupul bancar elen.

Christos Megalou a preluat în aprilie conducerea Piraeus şi de atunci acţiunile au crescut cu 45%, iar capitalizarea bursieră a ajun

În ultimele 18 luni, Piraeus a vândut aproape un miliard de euro credite neperformante în Serbia, România şi Bulgaria. Banca vrea, de asemenea, să ramburseze către HFSF obligaţiuni convertibile contingente (CoCos) în >valoare de două miliarde de euro. Fondurile au fost injectate în cadrul recapitalizării băncii, în urmă cu doi ani. s la aproximativ 2,3 miliarde de euro.

Sursa:capital.ro

Loading...

Lasă un răspuns