Deputații din Comisia de buget, finanțe și bănci au luat o decizii importantă pentru milioane de români. Raportul Comisiei va fi trimis plenului pentru aprobare, pentru ca mai apoi să-i fie trimis președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Proiectul a fost elaborat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și reprezintă o transpunere a Directivei europene 92/2014, efectuată cu întârziere de 1 an de către România.

Potrivit Libertatea, plafonul până la care consumatorii sunt considerați vulnerabili și scutiți de la plata comisioanelor bancare pentru conturi curente și tranzacții asociate a fost dublat la două salarii minime brute.

VEZI SI: Au MAJORAT TAXA pentru milioane de ROMANI – Detalii de ultima ora

Directiva are ca scop principal să crească accesul populației la serviciile de plată, în condițiile în care doar 6 din 10 români au un cont bancar, iar ANPC și Parlamentul au adăugat o serie de gratuități, îndeosebi pentru consumatorii vulnerabili.
Deputații au modificat și definiția consumatorilor vulnerabili, considerați anterior ca fiind persoane care câștigă lunar sub un salariu minim brut (1.450 de lei în prezent), introducând o nouă definiție, respectiv cei care câștigă sub două salarii minime brute, mai exact 2.900 de lei sau 2.036 de lei. (Sursa)

VEZI SI: ANUNT de ULTIMA ORA. PREMIERUL TUDOSE, despre PENSII si SALARII:”Poate ca am GRESIT”

ULTIMA ORA: BATAIE IN DIRECT! VEZI AICI VIDEO DE LA PROTESTUL DIASPOREI DIN PIATA VICTORIEI!

Loading...