IN MEMORIAM. STELA POPESCU-DEZVALUIRI. De ce NU MERGEA niciodata CEAUSESCU la TEATRU

Marea doamnă a scenei românești, Stela Popescu, a vorbit despre fostul președinte al României, Nicolae Ceaușescu, într-un interviu acordat Eugeniei Vodă, pentru emisiunea ”Profesioniștii”, de la TVR.

Actrița a expediat destul de rapid subiectul, spunând că l-a întâlnit o singură dată, în 1957, la o premieră de film artistic. Mai multe amintiri avea vedeta despre efectele politicilor lui Ceaușescu și despre cum actorii de revistă încercau, prin celebrele ”șopârle” strecurate în cuplete, să le aline românilor viața marcată de lipsuri.

Iată fragmentul din emisiunea de la sfârșitul anului 2013, redifuzată acum de TVR, in memoriam Stela Popescu.

Eugenia Vodă: Spuneți-mi, politicieni ai vremii, din vremea lui Ceaușescu ați cunoscut? Pe ”tovarășul” sau pe ”tovarășa” i-ați cunoscut?

Stela Popescu: Nu, pe dânsul l-am cunoscut la premiera filmului ”Alo, ați greșit numărul”. Era șef de secție la Tineret, la UTC…

Eugenia Vodă: Era în 1957, a fost debutul dumneavoastră, nu?

Stela Popescu: Și am dat premiera la Patria. Sus la balcon și el a fost cu noi acolo. A stat cu noi tot filmul, i-a plăcut, ne-a felicitat, dar la puține filme a fost și la teatru nu mergea niciodată. Se spunea pe atunci că nu venea niciodată la teatru, pentru că aflase că Lincoln fusese împușcat de un actor.
Eugenia Vodă: La teatru, într-o lojă, de către un actor.

Stela Popescu: Da, și probabil că lui asta i-a rămas în minte. Eu cred că el nici nu iubea oamenii. Așa cred, că nu iubea oamenii. Nici el, nici ea.

Mai trebuie spus că Abraham Lincoln a murit, pe 15 aprilie 1865, după ce, cu o seară înainte, a fost împușcat de actorul John Wilkes Booth. Președintele era într-o lojă a teatrului Ford’s, din Washington, la o reprezentație a piesei Our American Cousin.

Sursa:evz.ro

Loading...

Lasă un răspuns