Acuzat că în urmă cu peste o lună a agresat un poliţist de la Rutieră după un control de rutină în trafic, Cristian Boureanu şi-a justificat astăzi gestul în faţa instanţei.

„Eram un beţiv, cetăţean român, pe scaunul din dreapta”, aşa a descris astăzi, în instanţă, fostul deputat Cristian Boureanu episodul care a dus la încarcerarea sa.

Deşi recunoaşte că are o parte din vină, fostul parlamentar acuză că poliţistul de la Rutieră este cel care l-a provocat. Ba chiar, Boureanu susţine că şi logodnica sa a fost lovită.

„O maşină de poliţie ne-a tăiat calea şi ne-a blocat. Au văzut că eu sunt în dreapta. Au tras de uşă, am deschis geamul. Au zis: „Bourene, să vedem acum cât eşti de şmecher! Lasă, că o să vezi tu, legitimează-te!” I-am dat permisul de barcă, mi l-au aruncat înapoi şi m-au ameninţat: „o să te fac de râs în toată ţara” (…) Eram foarte nervos, atunci l-am înjurat. Chiar dacă îl înjuram continuu, eram un beţiv, cetăţean român, pe scaunul din dreapta”, a povestit acesta.

Boureanu s-a mai plâns judecătorilor că agentul care a practicat box timp 10 ani l-a lovit deşi a văzut că era beat. Fostul parlamentar spune că apoi şi logodnica lui a fost lovită pentru că ţipa.

Cristian Boureanu a fost trimis în arest în noaptea de 8 spre 9 iunie. O instanţă inferioară a decis în urmă cu câteva zile ca fostul parlamentar să fie lăsat în libertate sub control judiciar. Una dintre explicaţiile judecătorului a fost că Boureanu şi-a schimbat atitudinea sfidătoare pe care a avut-o la adresa organelor de urmărire penală.

Sursa:realitatea.net

Nu rata promotiile! VEZI ULTIMELE OFERTE DE LA eMAG! Click aici!

Loading...