Episcopul de Huşi, Corneliu Bârlădeanul, ar putea fi exclus din rândul clerului Bisericii Ortodoxe Române, a afirmat joi purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

„Dacă episcopul de Huşi nu aduce argumente convingătoare, factuale, care să demonteze ceea ce întreaga presă şi opinie publică a luat la cunoştinţă, adică inclusiv conţinutul unui film care îl incriminează, din păcate, fără drept de apel, în acel moment lucrurile probabil că vor atinge finalul, în sensul că se va da o sentinţă de excludere a sa din clerul Bisericii Noastre. (…) Cea mai aspră sentinţă care se poate da din partea Consistoriului este, într-adevăr, caterisirea, deşi termenul acesta este unul foarte restrictiv. Putem vorbi despre retragerea sa din treptele clericale. Da, în fond caterisire”, a declarat Bănescu

Update 11:10 Cu puţin timp înainte de ora 10:00, a început şedinţa Sinodului Bisericii Ortodoxe Române, unde se va discuta situația de la Episcopia Hușilor. Un verdict în cazul episcopului Corneliu Bârlădeanu, acuzat de relații nepotrivite cu un alt bărbat, e așteptat mâine.

Ştirea iniţială:

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române discută situația de la Episcopia Hușilor, complicată de scandalurile sexuale răsunătoare, devenite publice acum câteva săptămâni. Cazul Episcopului Corneliu Bârlădeanu, acuzat de relații nepotrivite cu un alt bărbat, e dezbătută astfel de mai-marii Bisericii.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei, va fi prezentat şi discutat referatul Cancelariei Sfântului Sinod cu privire la propunerile Comisiei pentru Statut şi Regulamente referitoare la analizarea sesizărilor sau acuzaţiilor aduse ierarhilor Bisericii Ortodoxe, precum şi la cercetarea şi judecarea acestora.

„Vor fi analizate, în vederea aprobării, şi unele propuneri al Cancelariei Sfântului Sinod referitoare la încetarea activităţii clericale, inclusiv a ierarhilor. În aceeaşi zi, în cadrul şedinţei Sfântului Sinod, vor fi desemnaţi membrii şi supleanţii Consistoriilor arhiereşti care vor cerceta şi judeca în primă şi ultimă instanţă cazurile de abatere de la morala şi disciplina Bisericii, anunţă Patriarhia.

Mâine, în şedinţa de lucru a Sinodului Permanent, va fi discutată ”situaţia critică din Episcopia Huşilor, ca urmare a unor acuzaţii aduse preasfinţitului părinte Corneliu, precum şi unor clerici din această eparhie”.

Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, a fost filmat în ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, în prezent preot.

În urma acestor imagini, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei i-a solicitat episcopului de Huşi să nu mai slujească Sfânta Liturghie şi celelalte slujbe bisericeşti, ”până la proxima şedinţă a Sfântului Sinod când se va aborda acest subiect”.

Sursa:observator.tv

ULTIMA ORA: BATAIE IN DIRECT! VEZI AICI VIDEO DE LA PROTESTUL DIASPOREI DIN PIATA VICTORIEI!

Loading...