INCHISOARE pe VIATA în Marea Britanie pentru un roman, după ce a UCIS în bătaie un alt român


Un român a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Marea Britanie, după ce a ucis în bătaie un alt român, coleg de apartament, la Grimsby. Alături de el, un alt tânăr din România a primit o pedeapsă de 13 ani după gratii, pentru omor prin imprudenţă.

Florin Hapliuc, 25 de ani, rezident în Grimsby, a primit miercuri o condamnare pe viaţă pentru crimă, în vreme ce Iasmin Florian, 30 de ani, coleg de apartament cu acesta, va sta după gratii 13 ani, pentru omor prin imprudenţă. Cei doi l-au ucis în bătaie pe Mihai Cernat, un alt român care locuia împreună cu ei.

Cei trei au sărbătorit ziua Sf. Andrei, anul trecut, în casa în care locuiau, şi după ce s-au îmbătat s-au luat la ceartă. Hapliuc şi Florian l-au luat la bătaie pe Cernat şi l-au lăsat într-o baltă de sânge. Abia a doua zi de dimineaţă, pe 1 decembrie 2017, victima a fost dusă la spital, unde a murit după 5 zile.

Toţi trei erai prieteni şi Cernat venise în Anglia cu 10 zile înainte de bătaia care i-a adus moartea, chemat chiar de criminalii săi.
Florin Hapliuc nu are dreptul la eliberare condiţionată mai devreme de 12 ani de executare a sentinţei. Presa britanciă scrie că atunci când a fost citită sentinţa la Curtea Coroanei din Shefield, tânărul a izbucnit în hohote de plâns.

Loading...