Un procuror DNA a fost ajutat de cămătari să își construiască vila pe un teren obținut ilegal. Acuzațiile se regăsesc într-o plângere penală transmisă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală. Este vorba de celebrul Mircea Negulescu, fostul subordonat al Laurei Codruța Kovesi de la DNA Ploiești.

Un procuror DNA a fost ajutat de cămătari să își construiască vila pe un teren obținut ilegal. Așa cum reiese dintr-o plângere înaintată de un prahovean către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, Mircea Negulescu, fostul procuror anticorupție de la DNA Ploiești și-a construit vila din satul Strejnicu, comuna Târgșorul Vechi cu ajutorul unor cămătari, dar și cu sprijinul afaceristului Vlad Constantin, zis „Șomerul”. Reamintim că soția lui Constantin a făcut publice convorbirile cu fostul procuror, în luna februarie la România TV, în care ex-magistratul o sfătuia pe femeie ce să să îi spună bărbatului ei ca să declare într-un dosar de corupție în care era arestat. Ulterior, a ieșit la iveală că „Șomerul” fusese omul care făcea denunțuri la comandă pentru Negulescu pentru a incrimina diferite persoane cercetate de fostul procuror DNA.

Va prezentăm fragmentul din plângerea penală depusă de prahovean pe numele procurorului Mircea Negulescu,

„….PENTRU faptele prevăzute şi pedepsite de legea penală, săvârşite în anii 2014, 2015, 2016 şi intervalul ianuarie – februarie 2017 de numitul NEGULESCU MIRCEA, în calitate de procuror al Serviciului Teritorial Ploieşti din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, anterior în aceeaşi funcţie la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, printre care şi pe cele în legătură cu edificarea de către magistrat a unei clădiri cu destinaţia de locuinţa în sat Strejnicu, comună Targsoru – Vechi, judeţul Prahova.

Apreciez că este inadmisibilă încălcarea de către un magistrat, cu atât mai mult cu cât se pretinde a fi „anticorupţie”, nu numai a statutului sau profesional, a normelor deontologice care îi guvernează activitatea de serviciu şi conduită publică, dar şi a legilor la a căror respectare este chemat să vegheze.

Concret, vă sesizez cu privire la manoperele dolosive efectuate de procurorul NEGULESCU MIRCEA în legătură cu vila edificată în satul Strejnicu, comuna Târgșorul Vechi.

Magistratul a obţinut terenul de sub construcţie şi cel aferent şi a ridicat casă în condiţii nelegale, frauduloase, interpunandu-l pe fiul sau, NEGULESCU DRAGOŞ ALIN.

Astfel, pe baza unor înscrisuri cunoscute a fi false, Primăria comunei Târgșorul Vechi prin expunerea de motive şi consilierii locali, prin decizie, au aplicat abuziv legislaţia privind acordarea unor facilităţi tinerilor în vârstă de până la 35 de ani, concesionandu-i, pe o perioada de 90 ani, fiului procurorului NEGULESCU MIRCEA, NEGULESCU DRAGOŞ ALIN, o suprafaţă de teren cu destinaţie rezidenţial – construcţie casă.

Pentru a se face dovada domiciliului în acea localitate, s-a încheiat un contract fictiv de locaţiune / închiriere locuinţa, între o proprietară de sex feminin, bătrână,  cu handicap sever, nevăzătoare şi numitul NEGULESCU DRAGOŞ ALIN. Proprietara locator nu cunoaşte să-şi fi dat vreodată acordul că numitul NEGULESCU DRAGOŞ să-şi stabilească domiciliul la ea în casă şi nici nu a semnat contractul de închiriere. Este posibil că actul juridic să fie semnat, în locul titularei, de fiul acesteia, ŞTEFAN, fost ofiţer de poliţie, acum pensionat, aflat în relaţii de prietenie cu procurorul NEGULESCU MIRCEA, căruia, în timpul activităţii, îi înmâna „fişicuri cu bani”.

Uzând de înscrisul fals, NEGULESCU DRAGOŞ ALIN a înşelat SPCLEP Prahova care i-a emis o Carte de Identitate cu domiciliul la adresa respectivei proprietare din com. Târgșorul Vechi-sat Strejnicu.

…Va adresez respectoasă rugăminte de a corobora aceste aspecte denunţate cu toate celelalte elemente / detalii apărute în spaţiul public în legătură cu activităţile infracţionale ale procurorului NEGULESCU MIRCEA.

PROBE: Înregistrări video, capturi foto şi din mediul digital (internet), martori, înscrisuri, expertize tehnice în construcţii, alte miloace materiale de proba, pe care va rog a le avea în vedere la justă soluţionare a cauzei, în concordanţă cu dezideratul aflării adevărului, clarificării integrale a tuturor faptelor şi împrejurărilor săvârşirii acestora şi probării vinovăţiei penale a persoanelor nominalizate.
17  IULIE 2017

Cu stimă,

____________”

Sursa:evz.ro

Loading...
loading...