INCREDIBIL.”ESCROCII CU PAPION” AU ÎNGROZIT BOGĂTAȘII ROMÂNIEI

Cei cunoscuți drept  ”Escrocii cu papion”sustrăgeau ceasuri super-scumpe și utilizau scheme Dupont & IPhone prin care își ruinau victimele.

Infractorii ”filau” afaceriști, colecționari de artă, oameni cu bani mulți și creau scenarii de Oscar înainte să acționeze. Pentru a-și spori credibilitatea și a prezenta facturi, au înființat inclusiv o firmă! Toate detaliile, în exclusivitate, doar aici!

Pe rol, la Judecătoria Sectorului 1, a fost înregistrat un dosar fabulos, unde personajele principale sunt Bogdan Florentin, Ghiorghilaș Raoul și Ene Victor, trei escroci calificați, care au distrus nu mai puțin de opt persoane cu o situație financiară excelentă. Infractorii aveau un mod de operare de-a dreptul genial, prin intermediul căruia au învârtit bani grei. Cei care au fost trași în piept încă mai trag speranțe că își vor recupera din pierderi. Și așteaptă ca magistrații să le facă dreptate.

De precizat că, ulterior înregistrării dosarului, Ghiorghilaș Raoul a decedat. Astfel că Bogdan G., Alexandru T., Mircea B., Emil L., Gheorghe P., Ionuț P., Florin L. și Gabriel M., adică părțile vătămate, au rămas să se judece în instanță doar cu doi dintre infractori, Bogdan Florentin și Ene Victor. În perioada când acționau, ”Escrocii cu papion” au pus bazele inclusiv unei firme, Hermes 33 Antique, prin intermediul căreia prezentau facturi în așa fel încât să le arate victimelor că ar fi de bună credință și că lucrează legal.

Au „ars” afaceriștii inclusiv cu televizoare și mobilă!
Așa cum am precizat și mai sus, infractorii care au îngrozit bogătașii României aveau un mod de operare genial. Iar Florin L. și Gheorghe P. au fost înșelați și a doua oară. De data aceasta în joc au fost mobila veche și televizoarele. ”Escrocii cu papion” au emis, din nou, facturi false prin firma pe care au creat-o, Hermes 33 Antique.

“Fapta inculpatului Ghiorghilaș Raoul care în decursul lunii aprilie 2015 a indus în eroare persoanele vătămate Florin L. și Gheorghe P., astfel că după ce a determinat persoana vătămată Florin L. să-i remită suma de 7.300 euro, sub pretextul furnizării de mobilă veche persoanei vătămate Gheorghe P., imediat după ce afacerea cu mobilă a eșuat, a menținut în eroare persoanele vătămate în scopul păstrării sumei de bani, prezentându-i în mod fraudulos persoanei vătămate Gheorghe P. o factură proformă pentru televizoare marca Samsung, urmând ca inculpatul să folosească banii respectivi pentru a achita avansul acelor televizoare, iar după ce va intra în posesia acelor bunuri, să le remită persoanei vătămate Gheorghe P., lucru ce nu s-a întâmplat, cauzând un prejudiciu în patrimoniul persoanei vătămate Florin L. în cuantum de 7.300 euro întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de înșelăciune, faptă prev. și ped. de art. 244 alin. 1 și 2 din Codul penal”, se mai precizează în dosar.

Loading...