INCREDIBIL. RADU MAZARE a RUGAT Judecatoarea sa IL ACHITE. Iata detaliile celor petrecute in Sala de Judecata.

După „lupte seculare care au durat aproape zece ani”, Radu Mazăre a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Judecătoarea Cornelia Gherghișan l-a achitat, însă, pe fostul edil pentru infracțiunile de fals intelectual și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.
Fostul președinte al Consiliului (CJ) Constanța, Nicușor Constantinescu, a scăpat ieftin și el: a primit 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu și a fost achitat pentru uz de fals. În acest dosar, alți șapte inculpați au primit pedepse cu suspendare, 25 au fost achitați, iar pentru trei dintre ei procesul penal a încetat deoarece,între timp, au murit.

La Curtea de Apel București, Radu Mazăre a rugat-o pe judecătoarea Cornelia Gherghișan să îl achite.

„După un proces dificil, maraton, cu expunere media și încărcătură publică – mă fugăresc ziariștii la fiecare termen – îmi pare teribil de rău, nu pentru mine, ci pentru acești 36 de oameni nevinovați. Cred cu tărie și sper că această încărcătură publică nu va afecta decizia. De zece ani, eu și acești oameni suntem acuzați că am furat 115 milioane de euro, că omul de pe stradă nu înțelege termenul de prejudiciu. Sigur, am încercat să explic public, dar de doi ani nu o mai fac, m-am retras din viața publică.   Din expertiza judiciară depusă rezultă că evaluarile lui Dima (n.r. –evaluatorul lui Mazăre, Alin Horațiu Dima, inculpat și el în dosar) au fost mai mari. E un mare semn de întrebare. Dumneavoastră ați binevoit să apelați la un expert, pentru că aveți altă meserie. La fel și eu! Ca să nu fim acuzați, am apelat și noi la evaluatori. Au fost atunci 5-6 evaluatori, numai domnul Dima a fost acuzat că a subevaluat. Sigur că apare o frustrare și te întrebi: de ce? La Cazinou au fost hotărâri ale Consiliului Local, s-a mers la notar…ultima semnătură era a mea. Și eu sunt vinovat pentru un prejudiciu de 30 de milioanede euro! În ceea ce privește notificările… pot să îl întreb eu pe Racu (n.r. – Racu Constantin) ce e ăla un gererator naval?! Că nu știe, nu e de profesie. Păi eu de unde să știu de succesiuni?! Tot așa și cu actul notarial: mă uit la el…și îl iau așa!Tot așa și cu faleza. Tot timpul m-am bazat pe specialiști. După ce am fost acuzat, am început să învăț și eu, dar nu am pretenția că sunt specialist. Rechizitoriul abundă în acuzații cu caracter editorial. După 12 ani de zile, încă nu înțeleg acuzațiile. Nu am cunoscut notificatorii și nici cumparatorii, cu mici excepții: pe doamna Barbu și pe Pușcaș. Nici pe funcționarii Primăriei nu îicunoșteam, că aveam 500-600. Doamna Președinte, mă consider nevinovat și vă solicit, vă rog să ne achitați!”Anterior, procurorul de ședință al DNA ceruse pentru Radu Mazăre o pedeapsă orientată spre maxim pentru abuz în serviciu.

Loading...

Lasă un răspuns