INCREDIBIL! DEZVALUIRI SOCANTE. PROTECTIA la METROREX este „asigurata” de o FIRMA care nu are NICI UN ANGAJAT!!!

S-a demonstrat, în urma unei anchete jurnalistice făcute înainte de tragedia de la metrou, că siguranța călătorilor este inexistentă.

Jurnalul a demonstrat, în cadrul unei anchete, că siguranța cetățenilor stă în mâinile unei firme cu zero angajați. În ciuda anomaliei, Metrorex continuă să plătească milioane de lei unei firme în faliment pentru paza metroului.

„Banii sunt oferiţi prin prelungirea unui contract din 2015 care a încetat însă în iunie 2017. Pentru că nu mai avea capacitatea de asigura paza la standardele iniţiale impuse prin contract, firma a „beneficiat” şi de reducerea substanţială a numărului de ore pe care Nitro Guard Security SRL trebuie să le presteze, creându-se astfel breşe de securitate în funcţionarea metroului. Din motive neştiute, licitaţia pentru încheierea unui nou acord cadru este tergiversată. Între timp, situaţia a ajuns şi în atenţia MAI, care a dispus efectuarea unui control asupra serviciilor de pază şi securitate de la metrou.

Metrorex SA a lansat pe 06.09.2017 o licitaţie pentru achiziţia de servicii de pază pe o perioadă de şase luni. Cantitatea estimată a serviciilor este de 1.210.920 de ore, iar valoarea prognozată a achiziţiei se ridică la 16.972.254,72 lei, fără TVA. Pe 31.07.2017, Metrorex SA atribuia un contract pentru servicii de pază, valabil două luni, prin negociere directă cu Nitro Guard Security SRL, în valoare de 2.154.628,82 lei, fără TVA.

154 de milioane de lei este valoarea contractului pe patru ani scos la licitaţie de Metrorex în aprilie 2017. Finalizarea procedurii este însă amânată la nesfârşit”, scria Jurnalul în luna septembrie.

Sursa:evz.ro

Loading...

Lasă un răspuns