INFECTIA cu HIV (SIDA): Un PERICOL REAL. Iata cateva reguli pentru a EVITA Infectarea cu Virusul Imunodeficientei Umane Dobandite(HIV)

Presa a scris zilele acestea despre o tanara care a speriat un cartier bucurestean. Aceasta,infectata fiind cu HIV,a intepat mai multi oameni cu acul unei seringi utilizate de ea.

Incepem prin a recomanda tuturor acestor persoane sa se prezinte de urgenta la cel mai apropiat Spital de Boli INFECTO-CONTAGIOASE unde li se vor face investigatiile serologice corespunzatoare si unde vor primi primele recomandari medicale.

IN GENERAL, pentru a avita o posibila infectare cu HIV,se recomanda :

1.Evitarea contactelor sexuale cu persoane infectate cu HIV sau presupus a fi infectate,fara masuri de protectie sigure(prezervative).

2.Folosirea STRICTA doar a seringilor monoutilizabile,atat pentru tratamentele intramusculare cat si cele intravenoase. Dupa utilizare,seringile nu se arunca la intamplare.Ele se COLECTEAZA INTRU- UN RECIPIENT si se predau la un centru medical apropiat in vederea incinerarii controlate.

3.Evitarea oricarui contact sange-sange ,cu o persoana infectata.Astfel,in acest context ,intra recomandarea ca fiecare persoana sa utilizeze instrumente de igiena ( periute de dinti,forfecute unghii,unghiere,lame de ras,pensete, etc. )STRICT PERSONALE.

4.In cazul in care ,in mod accidental,s a produs o posibila infectare,la cea mai mica suspiciune,persoana trebuie sa se prezint la cel mai apropiat Centru Medical ,primind aici recomandarile necesare si indrumarea catre un centru medical specializat.

Mentionam aici ca ,exista posibilitatea diagnosticarii serologice a infectiei cu HIV(analiza a sangelui)precoce,in dotarea Spitalelor de profil existand KIT-uri de diagnostic RAPID.

VEZI SI: EVOLUTIE MEDICALA: Uleiul care UCIDE 93% din CELULELE CANCEROASE in timp record

VEZI SI: SECRETE MEDICALE ţinute departe de ochii prostimii! „Excesul de SARE, ZAHAR si GRASIMI dauneaza grav sănătăţii !?”

Loading...

Lasă un răspuns