Înlocuirea Vioricăi Dăncilă, în linie dreaptă. Detaliile unui PLAN-BOMBĂ. Breaking news în politică

Opoziția a depus, vineri, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Documentul este intitulat „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, rușinea României!”. Partidele se declară optimiste, însă nu sunt foarte convinși că vor răsturna Guvernul Dăncilă. Deocamdată, și Puterea, și Opoziția sunt la cheremul UDMR, cu care ambele tabere negociază la sânge.

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România nu s-a poziționat clar cu privire la moțiunea de cenzură. Parlamentarii UDMR susțin că încă nu s-a luat o hotărâre în privința moțiunii, însă, pentru susținerea Opoziției, doresc să cunoască proiecția unui potențial Guvern și vor numele viitorului prim-ministru.

Partidele din Opoziție transmit că au oameni competenți și că oricând pot guverna cu brio.„Orban poate fi un premier mult mai bun decât Dăncilă. Poate și alții de la celelalte partide din Opoziție. Nu este despre dorința Opoziției de a prelua guvernarea, este important să scăpăm de actualul Guvern”, a declarat deputatul PMP Robert Turcescu.Senatorul PNL Florin Cîțu a declarat că încă se duc negocieri cu UDMR și cu „puciștii” din PSD pentru a avea susținerea moțiunii. „Vom negocia după votul pe moțiune. Există persoane și la PNL și la USR și la PMP care pot face parte dintr-un viitor Guvern”, a spus senatorul.

Textul moțiunii este semnat de 163 de parlamentari, iar pentru a trece de Parlament, trebuie să primească 233 de voturi, va fi citit luni, în plenul reunit, și joi va avea loc votul. Guvernul lui Dragnea În textul moțiunii, partidele din Opoziție o acuză pe premierul Viorica Dăncilă că nu a respectat programul de guvernare și susțin că, de fapt, Executivul este condus din umbră de Liviu Dragnea. „Guvernul marionetă al penalului Liviu Dragnea trebuie să plece azi! Aceasta nu este o cerere a opoziției, ci o urgență națională!”, se arată în text.

Opoziția amintește în moțiune și de protestul din 10 august, de discursul lui Dăncilă din Parlamentul European, de Colectiv, de legile Justiției și de Maternitatea Giulești.

 

Loading...