„Dacă moare acum, eu mă ocup. De şofer, de înmormântare, de preot dacă vreţi, de pomană. De tot ce vreţi.” Este reacţia halucinantă a medicului ginecolog care recunoaşte că a distrus o viaţă. Ar fi refuzat să asistate la naşterea celui de-al patrulea copil al familiei Nedelca. Iar mama a stat în travaliu o noapte întreagă.

După ore de chin, copilul de aproape 5 kilograme a venit pe lume fărră intervenţie chirurgicală şi cu grave probleme de sănătate. „Ne-au trimis de la Hunedoara la Deva şi acolo să ne spună că are sânge pe creier.”, spune tatăl.

Revoltaţi, părinţii au cerut socoteală medicului, iar discuţia au înregistrat-o. „Aparent, da, nu i-am făcut cezariană şi asta e cauza, dar s-ar putea ca la judecată să se întoarcă lucrurile şi să nu fiu eu vinovat, să fie infecţia cu care doamna a venit.”, spune medicul.

În discuţie, el încearcă să convingă familia să nu facă public scandalul. Se oferă chiar să sprijine financiar familia dacă bebeluşul va supravieţui. Este internat acum la o clinică din Timişoara, iar şansele să fie un copil normal sunt minime. „Vă decontez tot ce aveţi acuma cu Timişoara şi contactul cu organizaţia care se ocupă de copiii cu handicap.”, e tot ce crede medicul că are nevoie această familie.

Tatăl spune că soţia lui a fost monitorizată lunar în timpul sarcinii. N-a avut nicio problemă, nici ea, nici copilul. Mai au acasă o fetiţă şi doi băieţi. Sănătoşi şi nerăbdători să-şi vadă frăţiorul. „Am cumpărat şi văniţă, şi hăiniţe, şi cărucior are, tot pregătit! Dar…”

Reporterii Observator l-au căutat pe doctorul acuzat de malpraxis pentru un punct de vedere, însă conducerea spitalului spune că acesta este în concediu medical. E grav bolnav. Va fi însă cercetat de Poliţie.

Conducerea spitalului din Hunedoara mai spune că a deschis o anchetă internă. Colegiul Medicilor va stabili dacă travaliul îndelungat al femeii are legătură cu starea gravă a copilului.

Sursa:observator.tv