INTALNIRE DE FOC la sediul PSD: CINE îi va lua locul lui Dragnea dacă face pasul în spate

Discuţii aprinse au loc în acest moment la sediul PSD, după ce mai mulţi membri PSD au semnat o scrisoare prin care cer demisia lui Dragnea.

Întâlnire, joi după-amiază, la sediul PSD între Liviu Dragnea şi mai mulţi miniştri. Sunt acolo premierul Viorica Dăncilă, ministrul de interne, Carmen Dan, cel de finanţe, Eugen Teodorovici, dar şi Tudorel Toader, ministrul justiţiei.

Oficial, cei patru miniştri discută despre referendumul din 7 octombrie, dar discuţiile intervin în condiţiile în care s-a aflat de scrisoarea unor nemulţumiţi din PSD. În plus, membrii Comisiei de la Veneţia sunt în vizită în România pentru a se interesa de modificările aduse Codului penal.

Potrivit unor informaţii, relaţia dintre Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea nu e tocmai bună, iar unele voci din PSD susţin că premierul ar trebui să conducă partidul, dacă Liviu Dragnea face pasul în spate.

Nemulţumiţii din PSD vor să-i ceară lui Liviu Dragnea să-şi schimbe modalitatea de conducere şi dacă nu este de acord, atunci să facă pasul în spate.În PSD sunt acum mai multe tabere, de fapt. Sunt nemulţumiţi, dar sunt şi nehotărâţii, care nu sunt de acord ca în locul lui Liviu Dragnea să vină Gabriela Firea sau Mihai Tudose şi care acum aşteaptă să vadă care sunt propunerile celor care îl mai vor pe Liviu Dragnea lider.Membrii guvernului au venit joi la sediul PSD din Kiseleff pentru că acolo se afla Liviu Dragnea. Ei discută şi despre o întâlnire pe care ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a avut-o cu membrii Comisiei de la Veneţia, care se află în vizită de două zile la Bucureşti, punctul de interes fiind modificările aduse Codurilor penale. Membrii Comisiei lucrează la un aviz cerut de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. La Parlament, ei s-au întâlnit cu politicienii care au modificat Codurile penale. Majoritatea parlamentară a coaliţiei PSD-ALDE, dar şi guvernul au nemulţumiri în legătură cu punctul de vedere transmis de Comisia de la Veneţia, care ceruse reexaminarea modificărilor făcute. Puterea le-a explicat de ce trebuie modificată Ordonanţa 6/2016 dată de Guvernul Cioloş, pentru ca problema dosarelor care au ajuns în instanţă pe baza protocoalelor încheiate între serviciile de informaţii şi instituţiile din justiţie să fie reglementată.

Toate discuţiile de la sediul PSD vor fi urmate de noi discuţii, la Giurgiu, acolo unde joi Niculae Bădălău candidează pentru şefia filialei. Acolo vor fi prezenţi şi Paul Stănescu, şi Mihai Tudose. Despre ambii ştim că duc negocieri şi discuţii astfel încât să strângă o majoritate împotriva lui Liviu Dragnea.

Loading...