Situaţie fără precedent în Piatra Neamţ! O femeie şi-a internat soţul la un spital, dar l-a găsit mort la altă unitate medicalăŞi-a internat soţul la Spitalul din Piatra Neamţ şi, când s-a dus să-l viziteze, a aflat că murise. În alt spital, la Roman.

În timpul nopţii, medicii au decis transferul pentru o complicaţie cardiacă, dar bărbatul a murit pe drum, în ambulanţă. Rudele sunt revoltate. Niciun medic nu i-a anunţat nici de transfer, nici de deces.

În faţa patului gol din salonul spitalului din Neamţ, soţia bărbatului a fost în prag de infarct. Vrea să dea spitalul în judecată şi să ceară dreptate chiar şi la Minister.

Trei femei sunt în stare de şoc. O asistentă le-a spus fără niciun fel de menajament că ruda lor a murit.

Nu în spitalul din Piatra Neamţ, unde bărbatul de 70 de ani a fost internat, ci la Roman, unde fusese transferat, marţi noaptea, fără ştirea nimănui.

Marţi noaptea, starea pacientului bolnav de cancer s-a înrăutăţit. Făcuse complicaţii cardiace. A fost transferat la Iaşi, dar a murit pe drum, în ambulanţă.

Familia a aflat a doua zi, întâmplător, când a venit să-i aducă mâncare, la Spitalul din Neamţ, şi a găsit patul gol.

Potrivit regulamentului, medicii nu sunt obligaţi să anunţe, în asemenea cazuri, rudele pacientului, dar foarte mulţi o fac din considerente morale.

Familia îi acuză pe doctorii din Piatra Neamţ că nu s-au îngrijit de pacient nici cât timp l-au avut internat.

Rezultatul primului test tomograf care i-a fost făcut vineri, în ziua internării, a fost gata abia miercuri, după moartea pacientului.  El le-a arătat tardiv doctorilor că bărbatul avea nevoie de tratament pentru o suferinţă cardiacă.

Conducerea spitalului a refuzat să comenteze cazul. Familia este decisă să-i dea pe medici în judecată şi să facă plângere la Minister.

Sursa:observator.tv

Loading...