Iohannis e în stare de șoc. DECIZIE de ULTIMA ORA de la Guvern

Disputa dintre Iohannis și PSD a luat o nouă amploare, iar potrivit secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, PSD îi va propune tot pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi pe Mircea Drăghici la Transporturi.

„Motivarea refuzului de numire a celor doi miniştri nu are de-a face cu legea” – spune Toni Greblă.

”În plus, a apărut decizia CCR care, chiar dacă interpretează Constituţia îl obligă pe preşedinte la a respecta o anume modalitate de rezolvare a acestei situaţii. Aşa că vom reitera propunerile de numire a celor doi în funcţiile de miniştrii. Iar dacă preşedintele va refuza, vom sesiza CCR. ”

Responsabilul guvernamental a adăugat că propunerea va fi trimisă lui Klaus Iohannis cel mai probabil, chiar astăzi.

Vă reamintim, la prânz, şeful statului a anunţat că a respins cele dou[ propuneri ale Guvernului întrucât, citez, “ nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate astfel încât să li se poată da curs”.

Cele două ministere nu au şefi plini de la începutul anului.

La  3 ianuarie, preşedintele Iohannis a semnat decretele pentru constatarea vacanţei portofoliilor de la Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, după ce în noiembrie, miniştrii Lucian Şova şi Paul Stănescu au demisionat din Guvern.

O zi mai târziu, şeful statului a anunţat că va refuza propunerile pentru Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, respectiv Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici.

Ulterior, Guvernul i-a propus interimari pentru aceste portofolii pe miniştrii Eugen Teodorovici şi Rovana Plumb, iar preşedintele Iohannis a semnat decretele.

SURSA: EUROPA FM

Loading...