JOCUL POLITIC al PRESEDINTELUI. Ce AS ascunde in maneca IOHANNIS?


Președintele Klaus Iohannis nu va declanșa acum referendumul pentru justiție, dar nu a renunțat la ideea unui referendum, pe care îl va folosi ca poliță de asigurare pentru salvarea justiției dacă PSD va incerca din nou să slăbeasca legislația penala sau va ataca instituții cheie din sistemul judiciar, au declarat pentru Hotnews.ro surse oficiale de la Cotroceni.

Surse STIRIPESURSE.RO apropiate președintelui României susțin însă că problema e mai complexă decât s-ar putea crede, dar confirmă că referendumul nu e o temă de strictă actualitate.

Klaus Iohannis a anunțat convocarea unui referendum pe 23 ianuarie și a primit aviz favorabil pentru organizarea acestuia de la Parlament în 13 februarie, dar în contextul în care în urma protestelor de stradă guvernul a abrogat ordonanța de urgență numărul 13 privind modificările la codurile penale se pare că și șeful statului renunță pentru moment la folosirea acestuia.

“E foarte posibil ca PSD să încerce noi atacuri la justiție, din acest motiv un referendum organizat acum l-ar face mai putin eficient pe viitor”, au mai explicat oficialii Administratiei Prezidențiale pentru sursa menționată.

Un alt motiv pentru care Klaus Iohannis amâna referendumul ar putea fi și faptul că lipsit de susținerea partidului și fără ca subiectul să mai fie în centrul atenție cum a fost până la abrogarea ordonanței, acesta ar putea să nu îndeplinească cvorumul de prezență de 30% necesar pentru validare.

Loading...

Lasă un răspuns