Kovesi, în alertă. CUVÂNTUL CARE O POATE DĂRÂMA definitiv. Anunţul e clar: ÎNCEPE ANCHETA! Alertă în Justiţie


Fostul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, va fi anchetată pe 3 octombrie de secția pentru procurori ai CSM, în privința declarațiilor în care vorbea despre celebra decapare.

Ea a fost prezentă și miercuri în fața procurorilor CSM, pentru a da declarații. Alături de fosta șefa DNA au fost și Marius Bulancea și Jean Uncheșelu, potrivit antena3.ro. Într-o înregistrare apărută în spațiul public, Kovesi spunea „să decapăm până ajungem la domnul premier”. În celebra înregistrare apare și numele procurorului Jean Uncheșelu.

Evenimentul zilei publica la 19 iunie 2017 articolul „Nu înţeleg de ce nu-i înhăţaţi!”. Kovesi, înregistrată de oamenii ei când le ordona procurorilor „să ajungă” la premierul României în care era descris modul în care era condusă Direcţia Naţională Anticorupţie. Într-o înregistrare difuzată de România Tv apărea vocea Laurei Codruţei Kovesi care dădea direcţii procurorilor cum să acţioneze în dosare. Şi mai şocant era faptul că şefa DNA punea presiune pe subordonaţii săi să aresteze oameni. Cea mai uluitoare parte a înregistrării a fost aceea în care îi cerea procurorului Uncheşelu să ajungă la premierul României, Sorin Grindeanu, cu un dosar penal.

La 9 şi 10 martie 2017, Kovesi a avut o întâlnire informală cu angajaţii DNA la Cheile Grădiştei. La numai câteva zile după acea întâlnire, şefa DNA a avut o nouă şedinţă de lucru cu procurorii. Ce motiva acea nouă şedinţă la numai câteva zile de la cea de la Cheile Grădiştei? Conform surselor EVZ, întâlnirea a avut loc după ce ministrul Justiţiei Tudorel Toader anunţase în data de 12 martie că ministerul va efectua un control asupra activităţii DNA.
Decaparea dosarelor

Momentul este foarte important, pentru că în şedinţa cu procurorii, Kovesi i-a dat indicaţii procurorului Uncheşelu să ajungă la premierul României într-un dosar cu case. Lăsând la o parte că era ilegal să transmită direcţii de lucru unui procuror teoretic independent, bomba consta în faptul că Laura Kovesi vorbea despre însuşi premierul României. „Uncheşelu, ştiţi ce mă interesează: să decapaţi instituţional în dosarul ăla cu casele. Să ajungem la domnul premier care a semnat cu casele alea”, îi spunea Kovesi procurorului.

Loading...