KOVESI, ÎNFURIATĂ din cauza legilor din România. Cererea fostei șefe DNA a fost RESPINSĂ

Cererea fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, de a primi protecție din partea SPP a fost respinsă de MAI. Legea spune că protecția nu mai este asigurată de Servicii, ci de Ministerul de Interne.

UPDATE: Răspunsul Ministrului De interne, Carmen Dan:

„Fiecare membru al CSAT are libertatea propriilor opțiuni. Comunicarea se face de la nivelul Administrației Prezidențiale. Eu mi-am exprimat opțiunea că există alternativă pentru paza și protecția persoanelor care nu mai sunt demnitari și se simt amenințați. Sunt niște rigori care impun niște acțiuni ale fiecărui membru al CSAT.”, a spus Carmen Dan când a fost întrebată de ce nu a răspuns favorabil la cererea fostei șefe a DNA.
Laura Codruţa Kovesi, fost procuror şef al DNA şi fost procuror general al României, este de miercuri procuror la Parchetul General. Chiar dacă nu mai este conducător de parchet, Kovesi a cerut să beneficieze în continuare de protecţie din partea SPP, potrivit Antena 3.

În baza legii, Kovesi nu ar avea dreptul legal să beneficieze de protecţie SPP, pentru că de paza magistraţilor ar fi responsabil Ministerul Afacerilor Interne, condus de Carmen Dan.

Loading...