Declarații ȘOCANTE la adresa ROMANIEI: „Este ruşinos să vedem ASTA”

Decizia mai multor state de a urma SUA și a-și muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim este considerată de Ahmed Abul Gheit, secretarul general al Ligii Arabe, una extrem de rușinoasă.

Printre aceste țări se află și România. „Este ruşinos să vedem ţări care participă alături de SUA şi de Israel la celebrarea mutării ambasadei americane în Ierusalimul ocupat prin încălcarea clară şi gravă a reglementărilor internaţionale, inclusiv a rezoluţiilor Consiliului de Securitate ONU”, a susținut Abul Gheit, citat de target=”_blank”>Mediafax.

Președintele Klaus Iohannis, care susține că se ocupă de politica externă, nu a avut nicio reacție la aceste jigniri. Membrii UE au pregătit o declarație comună pentru a condamna mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, dar aceasta a fost blocată de România, Cehia şi Ungaria.

Guvernul României a evocat ideea mutării ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. România, Cehia şi Ungaria au blocat iniţiativa de adoptare a unei declaraţii comune a Uniunii Europene prin care se condamna mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

Loading...