Liviu Dragnea, MONEDĂ de SCHIMB la Ateneu, VÂNDUT la Palatul Regal. Cine a fost FERICIT că LIDERUL PSD a lipsit

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost unul dintre cei trei mari absenți de la ceremonia de preluare de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, un eveniment fastuos care a avut loc, joi seară, la Ateneul Român, urmat de un dineu la Palatul Regal.

Potrivit unor surse din PSD, lipsa președintelui Camerei Deputaților, tratată ca o frondă la adresa liderilor Uniunii, dur criticați de Dragnea, care în ultimul timp a jucat tare pe cartea naționalismului, a fost o condiție impusă chiar de socialiștii europeni, familie europeană din care fac parte și social-democrații.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, socialistul Frans Timmermans, singurul candidat al socialiștilor europeni la șefia CE, care nu a fost susținut de PSD la desemnare, ar fi fost cel care a folosit diverse metode pentru a-i determina pe social-democrați să facă tot posibilul ca Dragnea să nu fie acolo. Potrivit surselor, s-ar fi pus problema așa: „Trebuie să alegeți: ori rămâneți la socialiști, ori cu Dragnea”.

Aceleași surse spun că social-democrații care l-ar vinde pe Dragnea „cu ochii închiși” „au mișunat” în jurul lui Timmermans la Ateneu. Alții, care ar vrea și cu Dragnea și cu socialiștii europeni, au încercat să-l convingă pe oficialul european, la dineul de la Palatul Regal, că „dracul nu-i așa negru”. Pe de altă parte, socialiștii europeni, aflați într-o competiție acerbă cu popularii, nu-și pot permite să piardă voturile PSD. Iar pe asta mizează și „toți oameni președintelui” Liviu Dragnea.Au mai lipsit de la evenimentul de la Ateneul Român doi politicieni care au avut o contribuție importantă la procesul de aderare al României la Uniunea Europeană. Este vorba despre foștii președinți Ion Iliescu și Traian Băsescu.

Loading...