LOVITURA de PALAT! INTALNIRE SECRETA in fieful „REGELUI CORUPTIEI”,Dinu Pescariu, a unor importanti membri din PSD,cu cateva ore inainte de CEX


Lovitură de palat înainte de întrunirea de luni a conducerii PSD. Duminică seară, când mai erau doar câteva ore până la şedinţa crucială a Comitetului Executiv Naţional al partidului, mai mulţi membri de frunte ai PSD s-au adunat în fieful „Regelui corupţiei” Dinu Pescariu. Motivul aparent: sărbătorirea onomasticii lui Ionel Arsene, cunoscut şi ca „deputatul-şosetă” după ce ar fi apărut într-o filmare XXX, în urmă cu mai bine de trei ani.

Motivul real, potrivit înregistrărilor obţinute de DAS (Departamentul Anchete Speciale al Cancan.ro): un veritabil puci, în urma căruia premierul Mihai Tudose să fie înlocuit cu nimeni altul decât… vicepremierul Paul Stănescu.

UPDATE: Liviu Dragnea şi Mihai Tudose au ieşit cu puncte de vedere diferite din şedinţa Comitetului Executiv al PSD. Dacă premierul a anunţat că nu renunţă la restructurarea Guvernului, pe care a prezentat-o de principiu colegilor, şeful PSD a vorbit despre o „analiză” în ministere şi a precizat că o restructurare presupune un vot în Parlament, arată gândul.info. „Din partea mea, nu e o tensiune între mine şi premier, categoric”, a comentat Dragnea. Liviu Dragnea: „Au fost mai multe păreri, idei” – a mai spus Dragnea despre restructurare. Până atunci însă, în urma şedinţei a fost numit un nou ministru al Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş. Premierul Mihai Tudose a spus că mâine dimineaţă va trimite la Cotroceni propunerea de numire a lui Ioan Deneş la ministerul Pădurilor şi Apelor.

UPDATE: Liviu Dragnea a declarat că următoarea şedinţă a Consiliului Executiv va avea loc în perioada 29-31 ianuarie la Iaşi, iar restructurarea Guvernului rămâne temă de discuţie, dar în acest caz e nevoie de discuţii cu liderii ALDE pentru că ar urma un vot în Parlament. „M-a sunat Tăriceanu acum două zile şi m-a întrebat despre ce este vorba. Şi i-am spus că nu se pune problema să luăm vreo decizie azi pentru că trebuie să discutăm în coaliţie. (…) Dacă poate fi o restructurare, o remaniere, că nu e nici una nici alta, ci se regândeşte fluxul dintre ministere, poate să fie şi asta. S-a discutat să facem poate la CEx-ul viitor trebuie să discutăm şi cu partenerii de la ALDE, pentru că o restructurare a Guvernului necesită un vot în Parlament”, a declarat Liviu Dragnea.

Rând pe rând, şi-au făcut apariţia liderul PSD Liviu Dragnea, viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul pentru Mediul de afaceri Ilan Laufer, ex-ministrul Justiţiei Florin Iordache, ”deputatul-mitralieră” Cătălin Rădulescu, şeful PSD Hunedoara Laurenţiu Nistor, preşedintele Consilului Judeţean Mehedinţi Aladin Georgescu, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, precum şi alţi social-democraţi influenţi.

Discuţiile au demarat pe un ton calm, dar, încet-încet, spiritele s-au încins când a venit vorba de soarta Cabinetului Tudose.
Cel care a sintetizat, plastic, discuţiile a fost Cătălin Rădulescu, „deputatul-mitralieră”. El i s-a adresat direct vicepremierului:

„Păulică, suntem de acord să ne [email protected]#i tu, nu Tudose! Bă, dacă ne [email protected]#i tu eşti mai soft… Dacă ne [email protected]#i tu, ne lăsăm, hai!”

După mai multe ore petrecute în fieful lui Dinu Pescariu, membrii marcanţi ai PSD s-au îndreptat, pe rând, spre casele lor. Doar trebuia să îşi conserve forţele pentru bătălia de a doua zi. Care a început în forţă. În timp ce premierul Mihai Tudose a susţinut, chiar înainte de şedinţă, că se impune restructurarea Executivului, vicepremierul Paul Stănescu l-a contrazis, afirmând că Guvernul nu ar trebui restructurat. La ora transmiterii acestui material, soarta Guvernului Tudose nu a fost încă stabilită în şedinţa conducerii PSD.

Sursa:cancan.ro

Loading...

Lasă un răspuns