Lovitură de teatru pentru Tudorel Toader! Înalta Curte a hotărât ce se va întâmpla cu procesul lui Augustin Lazăr (SURSE)

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât ce se va întâmpla cu procesul prin care se va Agusin Lazăr contesta propunerea de revocare făcută de Tudorel Toader.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hărărât că procesul va fi judecat la Curtea de Apel din Alba Iulia, au declarat surse din justiţie pentru G4Media.ro

Augustin Lazăr a fost acuzat de mai multe ori de Tudorel Toader, că prin acest proces încearcă să tragă de timp şi chiar l-a acuzat că nu cunoaşte regulile de competenţă.

Reprezentantul Ministerului Justiţiei a arătat în timpul procesului, pentru întări ideea judecării procesului la Bucureşti, că litigiul nu este între persoane fizice, Augustin Lazăr şi Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ci între 2 persoane juridice, Procurorul General al României şi Ministerul Justiţiei.

În replică, Ovidiu Podaru, avocatul lui Augustin Lazăr, a susţinut că în litigiul actual este stipulat clar cine sunt părţile: reclamant persoană fizică Augustin Lazăr,, cu domiciliul în Alba Iulia, şi pârât Ministerul Justiţiei. Astfel, acesta a făcut diferenţa între domiciliul unei persoane fizice şi sediul unei persoane juridice, pentru a susţine ca litigiul să se judece la Alba.
Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus, în noiembrie 2018, la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare declanşată de ministrul justiţiei, Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a declanşat pe data de 24 octombrie procedura de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a enumerat 20 de capete de acuzare la adresa lui Lazăr, printre care şi semnarea unui protocol secret cu SRI în 2016, dar şi ascunderea adevărului despre acest protocol.

Loading...