LOVITURA DURA pentru Dragnea. Șeful PSD își pune în cap primarii din România

Liviu Dragnea a declarat astăzi că, în urma negocierilor dintre primării și guvern, vom asista la o situație de win-win – toată lumea câștigă. În realitate, lucrurile nu stau deloc așa, edilii fiind „îmbătați cu apă rece” de către șeful PSD.

Ionel Dancă, purtătorul de Cuvânt al PNL, susţine că Liviu Dragnea „minte cu cifrele pe masă”, fiind o bătaie de joc la adresa primarilor din România.

„Domnu’ Dragnea, nu mai prostiţi lumea! Minţiţi cu ”cifrele pe masă”. Împreună cu celălalt infractor din Guvern, condamnatul penal Vâlcov, vă bateţi joc de banii oamenilor pentru comunităţile lor. Prima enormitate spusă de Dragnea. Bugetele locale vor creşte cu 9 miliarde de lei şi va fi cel mai mare buget pentru administraţiile locale, de 77 miliarde lei. Cifrele adevărate ale execuţiei bugetare arată că bugetul administraţiilor locale a fost 73,49 miliarde lei în 2018. Oricum ai aduna această cifră cu 9 miliarde lei nu rezultă 77 miliarde lei decât în calculele unor infractori mincinoşi. Este o creştere pe hârtie cu 3,5 miliarde lei a bugetelor locale dar nici aceasta nu este o creştere adevărată pentru că au fost tăiate sumele primite din TVA şi le-au fost transferate integral cheltuielile cu asistenţa socială. Anul trecut, autorităţile locale au primit 15,3 miliarde de lei din TVA iar acum Dragnea spune că vor primi 11 miliarde lei, cu 4,3 miliarde de lei mai puţin,” a declarat Ionel Dancă, pe pagina sa de Facebook.

Purtătorul de cuvânt al PNL susţine că primăriile din România nu doar că nu vor primi sumele de bani cerute, dar vor trebui chiar să suporte integral cheltuielile cu asistenţa socială, cheltuieli care, până în prezent, erau suportate de la bugetul de stat în proporţie de 90%.

„Și ca bătaia de joc la adresa tuturor primăriilor din ţară să fie şi mai mare, acestea vor trebui să suporte integral cheltuielile cu asistenţa socială care au costat 6,4 miliarde lei anul trecut, în condiţiile în care până în prezent acestea erau suportate în proporţie de 90% de la bugetul de stat. În fine, o altă informaţie fake publicată de Dragnea este că bugetul administraţiilor locale în acest an este jumătate din bugetul de stat. Încearcă să-i prostească în faţă pe primarii care cer o treime din bugetul general consolidat, nu din bugetul de stat. Raportat la bugetul general consolidat de anul trecut, de 295 miliarde lei, primăriile au primit 25% din acest buget,” a conchis Ionel Dancă.

Loading...