Lovitură năucitoare! Guvernul sare în ajutorul lui Dragnea! Totul se va întâmpla în câteva zile

Ordonanța de urgență care deschide anularea sentințelor date de completurile de 5 judecători între 2014 și 2018 ar putea fi aprobată joi, potrivit unor surse guvernamentale. Dragnea este direct vizat.

Ordonanţa de urgenţă care deschide anularea sentinţelor date de completurile de 5 judecători între 2014 şi 2018 ar putea fi aprobată joi, potrivit unor surse guvernamentale, citate de stirileprotv.ro. Între ele se regăseşte şi decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea în dosarul „Referendumului”. Curtea Constituţională a decis deja că aceste completuri au fost nelegal constituite. Intenţia Guvernului de a le permite celor judecaţi de astfel de completuri să ceară anularea sentinţelor a stârnit criticile opoziţiei, ale preşedintelui, dar şi ale Comisiei Europene. Vechile completuri de 5 judecători ale instanţei supreme au fost declarate nelegale pentru că nu au fost trase la sorţi în integralitate. Însă de efectele deciziei beneficiază doar acei condamnaţi politicieni sau oameni de afaceri care s-au aflat în interiorul termenului prevăzut de lege pentru a declara căile extraordinare de atac care să le permită o nouă judecată în apel.

Pentru ceilalţi, condamnaţi definitiv după 2014, conform unor surse oficiale, Guvernul ar urma să adopte în şedinţa de joi o ordonanţă de urgenţă, prin care li se va permite să conteste şi ei sentinţele, deşi a fost depăşită perioada în care puteau face asta. „Despre astfel de probleme discutăm la Guvern dar ţinând cont de ce a stabilit CCR”, a declarat Toni Greblă, Secretar General al Guvernului. În cazul în care Guvernul va da o ordonanţă de urgenţă prin care să întindă o mână de ajutor şi celor care au fost condamnaţi definitiv de completurile de 5 care nu au putut să depună contestaţii în anulare, cum este cazul liderului PSD Liviu Dragnea, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului, Instanţa Supremă ar avea parte de un blocaj fără precedent. Actul normativ ar obliga completurile de 5 să rejudece apelurile în sute de dosare.

Ordonanţa i-ar permite şi lui Liviu Dragnea să obţină în prima fază suspendarea deciziei de condamnare din 2016 şi ulterior chiar anularea ei şi rejudecarea cazului de către un nou complet de 5 judecători.

Loading...